Το συγκλονιστικό χρονικό για την σωτηρία του μικρού Ζαχαρία - Από τον θρήνο, στην ελπίδα και την προσευχή

Ηράκλειο
Το συγκλονιστικό χρονικό για την σωτηρία του μικρού Ζαχαρία - Από τον θρήνο, στην ελπίδα και την προσευχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θρήνος της γιαγιάς του μικρού αγοριού που ντύθηκε στα μαύρα «ράγιζε» καρδιές, τη στιγμή που έφτασε στο χωριό η είδηση ότι οι γιατροί κατάφεραν να διασωληνώσουν το μικρό Ζαχαρία

Ένα απίστευτο δράμα ζει η οικογένεια του μόλις δύο ετών Ζαχαρία που έπεσε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο στην Λιγόρτυνο Ηρακλείου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Το αγοράκι βρισκόταν όλη την ημέρα με τους παππούδες του από όπου το παρέλαβε η μητέρα του, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Φτάνοντας στην αυλή, όπου εκτελούνται οικοδομικές εργασίες χάθηκε από τα μάτια της. Συγχωριανοί και συγγενείς άρχισαν να τον αναζητούν, όταν οι κραυγές της νεαρής μητέρας «πάγωσαν» το χωριό. Το αγοράκι βρέθηκε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Μέσα σε λίγα λεπτά το μικρό αγοράκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα, όπου όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάλευε να το επαναφέρει στη ζωή επί 2,5 ώρες.

Η τραγωδία σόκαρε τους κατοίκους του χωριού, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Το αγοράκι έπεσε στο βαρέλι που υπήρχε στην αυλή για τις ανάγκες οικοδομικών εργασιών. Η οικογένειά του ετοιμαζόταν να βαφτίσει το Πάσχα τον μικρό Ζαχαρία και τη νεογέννητη αδελφούλα του.

Ο θρήνος της γιαγιάς του μικρού αγοριού που ντύθηκε στα μαύρα «ραγίζει» καρδιές, τη στιγμή που έφτασε στο χωριό η είδηση ότι οι γιατροί κατάφεραν να διασωληνώσουν το αγοράκι και έσπευδαν να το μεταφέρουν ζωντανό στο ΠΑΓΝΗ.

Από τον θρήνο, στην ελπίδα και την προσευχή

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απόλυτα συγκλονιστικές.

Με δάκρυα στα μάτια οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στην Εκκλησία για να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν για ένα ακόμη θαύμα.

Αστυνομικοί και ιατροδικαστής πραγματοποίησαν αυτοψία στη διάρκεια της νύχτας στο σημείο του ατυχήματος, αναζητώντας απαντήσεις για το πώς έπεσε στο νερό ο μικρός Ζαχαρίας.

Επί ώρες αστυνομικοί και ιατροδικαστής αναζητούσαν απαντήσεις για το πώς μπορεί να βρέθηκε μέσα στο νερό το αγοράκι. Όπως όλα δείχνουν πάτησε στον κουβά που βρισκόταν ακριβώς δίπλα και κάτω από άγνωστες συνθήκες βρέθηκε μέσα στο νερό.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του μικρού αγοριού, χαρακτηρίζεται βαριά, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News