Απίστευτη ανατροπή - Διασωληνώθηκε το παιδί που βρέθηκε σε βαρέλι - Ανέπτυξε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο

Ηράκλειο
Απίστευτη ανατροπή - Διασωληνώθηκε το παιδί που βρέθηκε σε βαρέλι - Ανέπτυξε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει σε πολύ κρίσιμη κατάσταση

Δραματικές ώρες για το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε το απόγευμα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο και ενώ αρχικά είχε διαπιστωθεί ο θάνατός του. 

Απίστευτη εξέλιξη για το αγοράκι που μόλις 2,5 ετών - κάτω από άγνωστες συνθήκες - βρέθηκε χωρίς αισθήσεις μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από 2,5 ώρες και 40 λεπτά, ανέπτυξε σφυγμό.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες στο ύψος του Καταλαγαρίου και ενώ το 2,5 ετών αγοράκι μεταφερόταν από το Κέντρο Υγείας Χάρακα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εμφάνισε σφυγμό με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και να το διασωληνώσει. 

Ο αγώνας των γιατρών

Σημειώνεται ότι όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και από την πρώτη στιγμή η παιδίατρος και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας, παρότι ο μικρός μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις και ζωτικές λειτουργίες, έδωσαν τιτάνια «μάχη» με τη διαδικασία ανάνηψης, για να το επαναφέρουν στη ζωή.

Ο αγώνας και οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και στη διαδρομή προς το Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου στο ύψος του Καταλαγαρίου ειδοποιήθηκε η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, καθώς το παιδί εμφάνισε σφυγμό και έπρεπε να διασωληνωθεί.

Ωστόσο κρίσιμες είναι ώρες για το μικρό αγοράκι που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Όλοι πιστεύουν όμως, ότι η ελπίδα που έδωσε η ιατρική ομάδα του Κ.Υ. Χάρακα και το ΕΚΑΒ και η επιμονή τους να το επαναφέρουν στη ζωή, έχει ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας.

Λ. Μπορπουδάκη: «Είναι πολύ κρίσιμη η κατάστασή του»

Αυτό επιβεβαίωσε και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λ. Μπορπουδάκη, μιλώντας σε έκτακτο δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV: «Ο παιδίατρος, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του Χάκαρα ξεκίνησαν ανάταξη και συνεχίστηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή και έτσι διασωληνώθηκε και διακομίσθη άμεσα».

Ωστόσο συγκρατημένα η κ. Μπορπουδάκη, τόνισε πως «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το παιδί επειδή εμφάνισε παλμό δεν σημαίνει κάτι. Είναι πολύ κρίσιμη η κατάστασή του». 

Σημειώνεται ότι το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Λιγόρτυνος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, το αγοράκι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα κομμένο βαρέλι με νερό περίπου στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης σε πυλωτή κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του.

Αμέσως η οικογένειά του το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου αρχικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σημειώνεται ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι και αργά το απόγευμα της Τετάρτης εξακολουθούσαν να διερευνούν την ευρύτερη περιοχή όπου έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν, ενώ, περί τις 8 νωρίς το βράδυ, στην περιοχή μετέβη και ιατροδικαστής, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News