Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ - 7η ΥΠΕ για την εξέλιξη της υγείας του μικρού αγοριού από τη Λιγόρτυνο

Πώς χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του μικρού αγοριού από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Βαριά χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 3 ετών αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου - σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου - το οποίο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο.
«Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 οC) και σε μυδρίαση.

Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία).

Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.

Με εκτίμηση, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης».

Αναφορικά με το περιστατικό του 3 ετών αγοριού από χωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, εξέδωσε ανακοίνωση και η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνοντας:

«Χθες, ημέρα Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:17 προσκομίστηκε στο ΚΥ Χάρακα με ιδιωτικό μέσο άρρεν δυο ετών, χωρίς σφυγμό και αναπνοή. Άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σύμφωνα με τα πρωτόκολλα APLS από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, η οποία διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά χωρίς κανένα σημάδι ανάταξης.

Με τη διακοπή της προσπάθειας ανάταξης και κατά τη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας, το ιατρικό προσωπικό, σε μια ύστατη προσπάθεια, ξεκίνησε εκ νέου προσπάθεια ανάταξης μετά την ανίχνευση ηλεκτρικής δραστηριότητας. Άμεσα έγινε επικοινωνία με το ΕΚΑΒΩ και τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και ξεκίνησε η διακομιδή, συνοδεία γενικού ιατρού και παιδιάτρου του ΚΥ Χάρακα.

Το περιστατικό μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ από την Κινητή Μονάδα (Όχημα Άμεσης Επέμβασης) του ΕΚΑΒ, η οποία παρέλαβε το περιστατικό στο ύψος της διασταύρωσης για Πεζά στις 20:44. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής, η ιατρός – αναισθησιολόγος της Κινητής Μονάδας ΕΚΑΒ και οι ιατροί του ΚΥ διασωλήνωσαν το παιδί και συνέχισαν την εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα. Το περιστατικό παραδόθηκε στο ΠΑΓΝΗ στις 21:30 με 120 σφίξεις, με υποβοηθούμενη αναπνοή και τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια