Ηράκλειο

Νίκος Ηγουμενίδης: Σημαντικό το άνοιγμα των νέων εμβολιαστικών κέντρων στο Ηράκλειο

«Τονίζουμε όμως, ότι έστω και με αυτή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αποτελεί μια δικαίωση για περιοχές όπως η Βιάννος ή το Αρκαλοχώρι»

Σχετικά με το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων στην Κρήτη και στον Νομό Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή, και μάλιστα μήνες πριν την έναρξη των εμβολιασμών, επισημάνθηκε η ανάγκη να ανοίξουν όλες οι Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας στο Νομό Ηρακλείου για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Φθάσαμε μέσα Μαρτίου, ώστε δομές όπως το Κέντρο Υγείας Βιάννου, το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου, το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην πορεία του εμβολιασμού.

Βεβαίως, δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής ότι το άνοιγμα πραγματοποιείται όταν ήδη αρκετοί συμπολίτες μας που ανήκουν στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες στις παραπάνω περιοχές έχουν ήδη κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Τονίζουμε όμως, ότι έστω και με αυτή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αποτελεί μια δικαίωση για περιοχές όπως η Βιάννος ή το Αρκαλοχώρι που έδωσαν τη μάχη για να πετύχουν το αυτονόητο, δηλαδή να μην διανύουν οι πολίτες αμέτρητα χιλιόμετρα – και μάλιστα δις – για να εμβολιαστούν.

Σημασία έχει τώρα ο εμβολιασμός να προχωρήσει ανεπηρέαστα, χωρίς καθυστερήσεις, με όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ανοιχτά και με το αναγκαίο επαρκή προσωπικό.

Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο να ενσωματωθούν και όλες οι υπόλοιπες δομές στο Νομό Ηρακλείου. Ο εμβολιασμός με ίσους όρους και  εγκαίρως είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια