Επτά νέα σημεία εμβολιασμού «έρχονται» στην Κρήτη – Τα ποσοστά των εμβολιασμένων Κρητικών

Κρήτη
Επτά νέα σημεία εμβολιασμού «έρχονται» στην Κρήτη – Τα ποσοστά των εμβολιασμένων Κρητικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιες περιοχές του νησιού θα βρίσκονται οι νέες «εμβολιαστικές γραμμές»

Ακόμη 7 σημεία εμβολιασμού εντάσσονται από την Τρίτη 16 Μαρτίου στο «δυναμικό» των «εμβολιαστικών γραμμών» της Κρήτης, όπως ανέφερε στο neakriti.gr, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

«Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προγραμματισμού των ραντεβού για τα 7 επιπλέον σημεία εμβολιασμού, που θα βρίσκονται συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, στο Κέντρο Υγείας Βιάνου, στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων και στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας».

Όπως αναφέρει η κα. Μπορμπουδάκη, οι εν λόγω προσθήκες και ιδιαίτερα η εμβολιαστική γραμμή που θα λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας, αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην λύση του ζητήματος που είχε προκύψει με ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν, επί παραδείγματι από την Σητεία στον Άγιο Νικόλαο.

Τα 7 νέα σημεία εμβολιασμού είναι πανέτοιμα από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού και εμβολίων, τα οποία αφορούν κυρίως την ηλικιακή ομάδα 60-64 που εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. «Αναμένουμε να δοθεί το “πράσινο” φως για την επέκταση των ηλικιακών ομάδων και στους άνω των 65 με το συγκεκριμένο εμβόλιο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι συμπολίτες μας», τονίζει.

Στην Κρήτη είναι έτοιμες 72 εμβολιαστικές «γραμμές» εκ των οποίων 42 εξυπηρετούν ήδη τις ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος και με την προσθήκη των νέων 7 στις 16 Μαρτίου, τα «λειτουργικά» σημεία εμβολιασμού θα φτάνουν τα 49 στο νησί.

«Για να τεθεί μια εμβολιαστική «γραμμή» «λειτουργική» από την Κεντρική Επιτροπή, θα πρέπει έκτος από το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό που είναι ήδη έτοιμα, να λάβουμε τις σχετικές οδηγίες για να ξεκινήσει η διαδικασία προγραμματισμού των ραντεβού» ξεκαθαρίζει η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Σε αυτό το επίπεδο «ετοιμότητας»  βρίσκονται για παράδειγμα, το Οροπέδιο Λασιθίου, το Σπήλι και η Κάντανος στα Χανιά που δεν έχουν τεθεί ακόμη στην «μάχη» του εμβολιασμού.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η δεύτερη δόση εμβολίων στους κατοίκους της Γαύδου.

Υψηλό το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης

Παράλληλα, υψηλό είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Λένα Μπορμπουδάκη.

Συγκεκριμένα, στο νησί έχουν πραγματοποιηθεί 68.893 δόσεις εμβολίων, 46.159 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και 22.734 έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βρίσκεται στην 7η θέση πανελλαδικά, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στην 12η θέση, γεγονός που δείχνει πως η Κρήτη βρίσκεται σε καλό “δρόμο” αναφορικά με τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News