Με δρώμενα το SOS για τον πολιτισμό - «Κραυγή» αγωνίας από σπουδαστές θεάτρου στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Με δρώμενα το SOS για τον πολιτισμό - «Κραυγή» αγωνίας από σπουδαστές θεάτρου στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κραυγή» αγωνίας για τα κατεβασμένα ρολά στο πολιτισμό από σπουδαστές θεάτρου στο Ηράκλειο

Με κινητικούς και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ «έσπασαν» συμβολικά σήμερα την παγερή σιωπή του lockdown στο Ηράκλειο.

Με το χώρο του θεάτρου, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού γενικότερα, να βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο», οι σπουδαστές της σχολής επέλεξαν να βγουν σήμερα έξω από την εκπαιδευτική πλατφόρμα και να εμφανιστούν ζωντανά, με σύντομα καλλιτεχνικά δρώμενα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. 

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σήκωσαν πανό, άρθρωσαν φωνή και όρθωσαν ανάστημα, ενάντια σε κάθε είδους κακοποίηση και κατάχρησης εξουσίας, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, διαδηλώνοντας ακόμη την αντίθεσή τους στο παρατεταμένο κλείσιμο των σχολών δραματικής τέχνης όλης της επικράτειας, μία επιλογή που όπως είπαν υπονομεύει την καλλιτεχνική εκπαίδευση εν γένει.

Οι καλλιτέχνες της Ανώτερης Δραματικής Τέχνης Notos, που είχαν προαναγγείλει την σημερινή πρωτοβουλία, δεν προσκάλεσαν τον κόσμο να τους παρακολουθήσει, αλλά να τους ακούσει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News