Εντυπωσιακές εικόνες από την ανάσυρση οχημάτων στις Γούρνες - Εναέρια πλάνα από drone

Ηράκλειο
Εντυπωσιακές εικόνες από την ανάσυρση οχημάτων στις Γούρνες - Εναέρια πλάνα από drone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμεναν επί 2.5 μήνες στο βυθό μετά την βιβλική καταστροφή του Νοεμβρίου

Η ανάδειξη από την «ΚΡΗΤΗ TV» των βυθισμένων οχημάτων στη θαλάσσια περιοχή των Γουρνών, δυόμιση μήνες μετά τις βιβλικές καταστροφές στον Δήμο Χερσονήσου, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Λιμενάρχη Ηρακλείου ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον Μανώλη Βουτσαλά, συνεργείο του οποίου προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του, ανασύροντας συνολικά 7 οχήματα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης των οχημάτων πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και την αιγίδα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια δασκάλου σερφ ο οποίος εντόπισε με την σανίδα του δύο οχήματα.

Εντυπωσιακά είναι και τα εναέρια πλάνα με drone του Νίκου Σωμαρά, με τον χρήστη να δίνει κατευθύνσεις στους δύτες για τον γρήγορο εντοπισμό των οχημάτων, τα οποία ήταν βυθισμένα από 300 έως και 500 μέτρα από την ακτή.

Με την χρήση ειδικών ανυψωτικών μπαλονιών, τα βυθισμένα οχήματα ήρθαν στην επιφάνεια ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκαν από την στεριά.

Αναφορικά με τις ανοιχτές πληγές στις υποδομές, ο Δήμαρχος Χερσονήσου δηλώνει ότι εντείνουν τις προσπάθειες ώστε μέχρι τον προσεχή Μάιο, οι υποδομές να βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για την υποδοχή των πρώτων τουριστών.

https://www.youtube.com/watch?v=cuseQw2PRas?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο Γιάννης Σέγκος απαιτούνται άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών στον Δήμο Χερσονήσου.

Περισσότεροι από 300 πολίτες έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ, ωστόσο ακόμα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων για τις οικοσκευές καθώς οι αιτήσεις βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης από τον Δήμο Χερσονήσου.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο ανήκουν στον Νίκο Σωμαρά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News