Δ. Βρύσαλης: Δεν είναι η ώρα αποδυνάμωσης των νοσοκομείων

Ηράκλειο
Δ. Βρύσαλης: Δεν είναι η ώρα αποδυνάμωσης των νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υγειονομικό προσωπικό χρειάζεται στα νοσοκομεία διαμηνύει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία για υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού, που δίνει τη δυνατότητα στο Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας να μετακινεί υποχρεωτικά (για διάστημα έως 4 μηνών) υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων και κέντρων Υγείας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητά το Σωματείο εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ.

Επιμένει παράλληλα στο αίτημα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας με μόνιμο προσωπικό και τη μονομοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 

Το Σωματείο επισημαίνει: «Η τροπολογία αυτή τροποποιεί προς το χειρότερο το υφιστάμενο άρθρο 28 του Ν.4708/2020, που προέβλεπε υποχρεωτικές μετακινήσεις (διάρκειας 1 μηνός) υγειονομικού προσωπικού νοσοκομείων και κέντρων Υγείας στα σημεία εισόδου της χώρας, για στελέχωση κλιμακίων του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Έρχεται να συμπληρώσει τις εξίσου απαράδεκτες υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για την πρόχειρη κάλυψη κενών, δημιουργώντας αντίστοιχα κενά στα νοσοκομεία προέλευσης, και συχνά προκαλώντας σοβαρότατα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα σε εκατοντάδες συναδέλφους.

Αντί για την επείγουσα ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό, για την κάλυψη των περισσότερων από 25.000 κενών οργανικών θέσεων, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, η κυβέρνηση με τη νέα τροπολογία, ανοίγει τον δρόμο για την παραπέρα αποδυνάμωση τους, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης της εξάπλωσης της επιδημίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News