Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναστάτωση για το θετικό κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό - Τι αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων

Αναλυτικά οι ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου&3ου Νηπιαγωγείου Βουτών

Αναστάτωση επικρατεί από χτες στους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου, οι οποίοι ζήτησαν την αναστολή λειτουργίας του Σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη που μίλησε χτες στο Neakriti.gr και την Φιλία Σαριδάκη: «Για κάθε σχολείο έχει οριστεί ένας υπεύθυνος διαχείρισης covid-19 ο οποίος συλλέγει στοιχεία και όταν θεωρεί ότι συντρέχει λόγος για αναστολή τμήματος ή σχολείου επικοινωνεί μαζί μου για να συζητηθεί το θέμα, καθώς εκφράζω μόνο την άποψή μου.

Από την πληροφόρηση που έχω, επρόκειτο για εκπαιδευτικό που μετέβαινε στο σχολείο όταν ακόμα ήταν κλειστό για τους μαθητές και αν όλοι φορούσαν μάσκες δεν θα προκύψει πρόβλημα, οι όποιες κινήσεις θα αφορούν το στενό του περιβάλλον. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε συχνά ότι θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες…»

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου&3ου Νηπιαγωγείου Βουτών, με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό του δημοτικού, ανακοινώνει τα εξής:

Ενέργειες του Συλλόγου μετά την ενημέρωση για το επιβεβαιωμένο κρούσμα:

«- Αποστείλαμε επιστολή προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τη Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, με την οποία ζητήσαμε τον μαζικό έλεγχο (τεστ) όλου του προσωπικού του σχολείου που ήρθε σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τις προηγούμενες ημέρες όταν το σχολείο ήταν κλειστό, καθώς και την ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας του σχολείου προκειμένου να διενεργηθούν οι εν λόγω έλεγχοι.

- Επικοινωνήσαμε τόσο με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης κο Μπελαδάκη και τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κο Καρτσωνάκη, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν έχουν σχετική εντολή από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

- Επικοινωνήσαμε με την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Μπορμπουδάκη, λόγω και του ότι πολλοί γονείς του σχολείου μας είναι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα του νησιού, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά και αυτή δήλωσε αναρμόδια για τα τεστ, καθώς αυτό πρέπει να αποφασιστεί από τον ΕΟΔΥ.

- Επικοινωνήσαμε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, όπου ο αρμόδιος γιατρός μας εξήγησε ότι από τη στιγμή που οι επαφές του κρούσματος τηρούσαν όλα τα μέτρα προφύλαξης (μάσκα, απολυμαντικά κλπ) και εφόσον καμία από τις επαφές δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, τότε σύμφωνα και με το Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων, «δεν συνιστάται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών».

- Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου κο Αγγελάκη, στον οποίο θέσαμε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Ηρακλείου της πραγματοποίησης μαζικών τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

- Επικοινωνήσαμε με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για διερεύνηση κόστους (απαιτούμενος αριθμός τεστ: 33)

Μετά τα παραπάνω, το ΔΣ του Συλλόγου ενεργώντας πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών, ανακοινώνει τα εξής:

- Είμαστε υποχρεωμένοι ως Σύλλογος και ως γονείς να τηρούμε τις αποφάσεις των αρμόδιων Αρχών και να παρακολουθούμε στενά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας των σχολείων.

- Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, το εκπαιδευτικό προσωπικό και εσάς τους γονείς για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για εμάς και τα παιδιά μας.

- Εξετάζουμε την περίπτωση συγκέντρωσης χρημάτων για τη διενέργεια τεστ.

- Αφού η Πολιτεία θεωρεί ότι δεν απαιτούνται έλεγχοι στην παρούσα φάση και γι’ αυτό και συνεχίζεται η λειτουργία του σχολείου, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποδείξουμε στους γονείς τι θα αποφασίσουν σχετικά με την προσέλευση των παιδιών τους στο σχολείο, παρά τις οχλήσεις που δεχόμαστε.

Να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια