default-image

Αναστάτωση σε δημοτικό λόγω κρούσματος κορωνοϊού – Οι γονείς ζητούν αναστολή λειτουργίας

Ηράκλειο
Αναστάτωση σε δημοτικό λόγω κρούσματος κορωνοϊού – Οι γονείς ζητούν αναστολή λειτουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απαντά η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στο αίτημα

Ανάστατοι δηλώνουν οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου όπου όπως υποστηρίζουν διαπιστώθηκε κρούσμα κορωνοϊού καθώς ζητούν την αναστολή λειτουργίας του,σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων. Όπως αναφέρεται ζητείται να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα. Στον υπεύθυνο διαχείρισης covid- 19 του σχολείου παρέπεμψε για το θέμα ο προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης.

Στην επιστολή τους προς τον ΕΟΔΥ, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αναφέρουν:

«Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου, για το οποίο ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί, παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του Σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Σας επισημαίνουμε ότι στο σχολείο μας φοιτούν δεκάδες παιδιά εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και γι’ αυτό το λόγο κρίνεται ακόμα πιο αναγκαία η δρομολόγηση των σχετικών εξετάσεων.Ως γονείς είμαστε αναστατωμένοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή σας ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές».

Η απάντηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη που μίλησε στο Neakriti.gr : «Για κάθε σχολείο έχει οριστεί ένας υπεύθυνος διαχείρισης covid-19 ο οποίος συλλέγει στοιχεία και όταν θεωρεί ότι συντρέχει λόγος για αναστολή τμήματος ή σχολείου επικοινωνεί μαζί μου για να συζητηθεί το θέμα, καθώς εκφράζω μόνο την άποψή μου. Από την πληροφόρηση που έχω, επρόκειτο για εκπαιδευτικό που μετέβαινε στο σχολείο όταν ακόμα ήταν κλειστό για τους μαθητές και αν όλοι φορούσαν μάσκες δεν θα προκύψει πρόβλημα, οι όποιες κινήσεις θα αφορούν το στενό του περιβάλλον. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε συχνά ότι θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες…».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News