default-image

Μ. Κοκοσάλης: Το 2040 πρέπει να ανακυκλώνουμε το 90% των απορριμμάτων

Ηράκλειο
Μ. Κοκοσάλης: Το 2040 πρέπει να ανακυκλώνουμε το 90% των απορριμμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοπόροι μεν πανελλαδικά στην ανακύκλωση οι κρητικοί αλλά ακόμα πίσω σε σχέση με άλλες χώρες η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του 7ου  Διεθνούς  Συνέδριου για την Αειφόρο Διαχείριση Αποβλήτων που διεξάγεται στο Ηράκλειο, παρουσία 500 διακεκριμένων ομιλητών από 100 περίπου χώρες.

Το συνέδριο εστιάζει σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών και σύγχρονων τεχνολογιών.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Μανόλης Κοκοσάλης μιλώντας στον 98.4 επισημαίνει πως η Κρήτη είναι πρώτη Περιφέρεια της χώρας που εγκρίθηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός.

«Έχουμε καταφέρει να εντάξουμε μεγάλα έργα με δημόσια δαπάνη περίπου 80.000.000 ευρώ. Με τις απαιτούμενες διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη είναι γεγονός ότι στο άμεσο μέλλον πρόκειται να υλοποιηθούν μεγάλα έργα στο νησί μας με την κατασκευή μονάδων ΜΕΑ και ΜΕΒΑ .

Στόχος μας είναι με τις μονάδες αυτές αλλά και σε συνδυασμό με την διαλογή στην πηγή και τα ΚΔΑΥ να καταφέρουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης και να μειώσουμε τις ποσότητες που καταλήγουν στους ΧΥΤΥ».

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις μας ως χώρα, το 2030 θα πρέπει να ανακυκλώνουμε το 65% των απορριμμάτων που παράγουμε και το 2040 το 90%. Σήμερα στους Δήμους όπου γίνεται ανακύκλωση το ποσοστό κυμαίνεται από 12% έως 20%. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News