default-image

Βγήκε από την εντατική ο 8χρονος που παραλίγο να πνιγεί στη Χρυσή Ακτή

Ηράκλειο
Βγήκε από την εντατική ο 8χρονος που παραλίγο να πνιγεί στη Χρυσή Ακτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιτσιρικάς νοσηλεύεται πλέον στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – Από αύριο θα εξεταστεί πότε θα πάρει εξιτήριο

Ευχάριστα τα νέα για τον 8χρονο που παραλίγο να πνιγεί στην παραλία της Χρυσής Ακτής την περασμένη Κυριακή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, «το παιδί ήδη από χτες, Τετάρτη, έχει βγει από τη ΜΕΘ Παίδων και μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται μέχρι αυτή τη στιγμή. Η πορεία της υγείας του είναι ομαλή και βελτιώνεται».

Ήδη τα τελευταία 24ωρα φαινόταν πως η υγεία του εξελισσόταν ομαλά και μάλιστα την Τρίτη ο 8χρονος «ξύπνησε» μέσα στην εντατική, αποσωληνώθηκε και από εκείνη την ημέρα ο πιτσιρικάς δεν ήταν σε καταστολή.

Η μεταφορά του στην Παιδιατρική γέμισε χαμόγελα την οικογένεια του μικρού αγοριού, αφού οι γονείς του περνούσαν ώρες αγωνίας περιμένοντας για ένα καλό νέο το οποίο τελικά ήρθε και οι αχτίδες αισιοδοξίας φώτισαν το πρόσωπό τους.

Το χρονικό του περιστατικού

Ο εφιάλτης για το ανήλικο αγόρι από την Αλβανία, εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε ρηχά νερά, με τη θάλασσα χωρίς κυματισμό και χωρίς να επιβλέπει κάποιος το παιδί.

Βρισκόταν μέσα στην θάλασσα και αφού κατάπιε μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού, έχασε τις αισθήσεις του.

Χάρη στην παρέμβαση των λουόμενων κι ενός ναυαγοσώστη που έτυχε να βρίσκεται στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά, το αγόρι σώθηκε από πνιγμό.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και από εκεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News