Ηράκλειο

Κολυμπούσε χωρίς επίβλεψη ο 8χρονος που παραλίγο να πνιγεί – Νοσηλεύεται στην εντατική ΠΑΓΝΗ

Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο ανήλικος

Ώρες αγωνίας συνεχίζει να περνά η οικογένεια του 8χρονου πιτσιρικά που κόντεψε να πνιγεί σε παραλία της Χρυσής Ακτής, απόγευμα Κυριακής και χάρη στην σωτήρια επέμβαση ναυαγοσώστη και λουόμενων κρατήθηκε στην ζωή.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι σοβαρή και το αγόρι μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση στο νοσοκομείο των Χανίων και από εκεί εξαιτίας και του γεγονότος ότι δεν υφίσταται Μονάδα Παίδων στα Χανιά, αποφασίστηκε να υπάρξει μεταφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Μεσάνυχτα Κυριακής έφθασε στο νοσοκομείο μας το 8χρονο αγόρι διασωληνωμένο. Είναι σε καταστολή και σίγουρα όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, τα 24ώρα είναι κρίσιμα για την ζωή του», ανέφερε στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Φανιουργιάκης.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο εφιάλτης για το ανήλικο αγόρι από την Αλβανία, εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε ρηχά νερά, με τη θάλασσα χωρίς κυματισμό και χωρίς να επιβλέπει κάποιος το παιδί.

Βρισκόταν μέσα στην θάλασσα και αφού κατάπιε μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού, έχασε τις αισθήσεις του.

Χάρη στην παρέμβαση των λουόμενων κι ενός ναυαγοσώστη που έτυχε να βρίσκεται στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά, το αγόρι σώθηκε από πνιγμό.

Σύμφωνα με τον κ. Λιτινάκη που μίλησε στο neakriti.gr:, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν ήπιες… ήπιε πάρα πολύ νερό με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Το αντιλήφθηκαν λουόμενοι και ο ναυαγοσώστης που απολάμβανε το μπάνιο του… Οι γονείς του δεν το επέβλεπαν… και αυτό είναι βασικός κανόνας.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και από εκεί όπως προαναφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Να τονιστεί  ότι το ωράριο του ναυαγοσώστη της βάρδιας είχε λήξει. Ο ναυαγοσώστης που ανέσυρε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε τυχαία τη Χρυσή Ακτή. Το 8χρονο αγοράκι σώθηκε, ωστόσο το περιστατικό έρχεται να αναδείξει το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου των ναυαγοσωστών αλλά και της ανάγκης συνεχούς επίβλεψης των παιδιών την ώρα που κολυμπούν.

Τριάντα πέντε ναυαγοσώστες έχουν τοποθετηθεί σε παραλίες των Χανίων με το ωράριο να αρχίζει στις 10.30 το πρωί και να λήγει στις 5:30 το απόγευμα. Εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι τεχνικά ζητήματα δεν επιτρέπουν την επέκταση του ενώ σημειώνουν πως το 80% των περιστατικών καταγράφονται μέσα στη βάρδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια