Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα από σπασμένο αγωγό - Απίστευτη δυσοσμία

Ηράκλειο
Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα από σπασμένο αγωγό - Απίστευτη δυσοσμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενήμερες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη ζημιά στον αγωγό

Πριν από έναν περίπου μήνα το ρέμα στον Κατσαμπά καθαρίστηκε από τα καλάμια προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών καταστάσεων στην περιοχή, την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μηχανήματα καθάρισαν το ρέμα, όμως στη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού, υπήρξε ζημιά στον αγωγό λυμάτων, με συνέπεια, κάτοικοι να αντικρίζουν αυτές τις εικόνες και να διαμαρτύρονται για την έντονη δυσοσμία.

Από τον αγωγό που έσπασε, κάτοικοι αντικρίζουν καφέ και πράσινα υγρά, τα οποία όπως λένε καταλήγουν στη θάλασσα.

Για το περιστατικό ενημέρωσαν την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την αποφυγή ακόμη πιο δυσάρεστων καταστάσεων.

Από πλευράς ΔΕΥΑΗ φαίνεται να υποστηρίζεται ότι, εργολάβος που έκανε τον καθαρισμό ρεμάτων για λογαριασμό της Περιφέρειας έκανε ζημιά στον αγωγό σε πολλά σημεία , και ότι, αν και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δρομολογήθηκαν από την ΔΕΥΑΗ ενέργειες για την άμεση κατασκευή νέου αγωγού, προκειμένου να μην δημιουργηθεί θέμα μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Πάντως, το πρόβλημα παραμένει, με τους δημότες να ζητούν άμεσα λύση, προτού τα κουνούπια κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News