Ηράκλειο

Ν. Μακράκης: 17 έως 23 Μαρτίου οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αερομοντελισμού στο Ηράκλειο

Στο κλειστό στα Δύο Αοράκια  θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού που οργανώνεται στην Κρήτη, στην κατηγορία ακροβατικών εσωτερικού χώρου, όπως λέει στον 98.4 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Νίκος Μακράκης.

 Στον αερομοντελισμό η προηγούμενη αντίστοιχη οργάνωση είχε γίνει το 2000 στην Κέρκυρα. Την οργάνωση έχει αναλάβει η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

 Η κατηγορία ακροβατικών εσωτερικού χώρου έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο το αερομοντέλο εκτελεί μία σειρά από προκαθορισμένες ασκήσεις και η κάθε πτήση βαθμολογείται από κριτές ανάλογα με την ακρίβεια της εκτέλεσης και της ικανότητας του κάθε αθλητή.

 Στο σκέλος αυτό θα γίνουν 4 προκριματικοί γύροι και 3 τελικοί. Το δεύτερο σκέλος είναι πάλι ακροβατική πτήση αλλά αυτή την φορά με συνοδεία μουσικής.

 Ο κάθε αθλητής επιλέγει την μουσική που ταιριάζει με τις ικανότητες του και πετά την πτήση του με την συνοδεία της μουσικής προσπαθώντας το μοντέλο να πετά ακολουθώντας το ρυθμό της μουσικής που έχει επιλεχθεί.

 Πάλι η πτήση βαθμολογείται από τους κριτές και ο τρόπος της βαθμολογίας δεν διαφέρει από τα άλλα αθλήματα, όπως ρυθμική γυμναστική, συγχρονισμένη κολύμβηση κλπ, όπου ο αθλητής προσπαθεί να εκφράσει τις ικανότητες του μέσω της μουσικής που έχει επιλέξει.

 Έχουν δηλώσει και θα λάβουν μέρος αθλητές από τις παρακάτω χώρες. Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία και ΗΠΑ.

 Τα αερομοντέλα που θα πετάξουν στον αγώνα είναι όλα ιδιοκατασκευές που έχουν κατασκευαστεί από τους ίδιους τους αθλητές με κυριότερο χαρακτηριστικό το πολύ μικρό τους βάρος.

 Η Είσοδος για εκείνους που θέλουν να δουν από κοντά τους αγώνες, θα είναι Ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια