Ηράκλειο

Τι θα γίνει με ξενοδοχείο στη Χερσόνησο που βγήκε στο «σφυρί»;

41 ξενοδοχεία στη χώρα σε πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του έτους

Σκληρές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Τραπεζών και ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στον κυκλώνα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι πλειστηριασμοί που αφορούν ξενοδοχεία αγγίζουν τους 101 από τους οποίους 73 έχουν προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 41 ξενοδοχεία πρόκειται να βγουν στο σφυρί μέχρι το τέλος του έτους ενώ σε ότι αφορά στο νησί μας, ένας πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για παραλιακό ακίνητο στη Χερσόνησο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ξενοδοχείο δυναμικότητας 200 κλινών με τιμή προσφοράς τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο στην Περιφέρεια Κρήτης σε θέματα Τουρισμού κ.Βαμιεδάκη: «Υπήρξε απ’ότι γνωρίζω τουλάχιστον μια περίπτωση στην Κρήτη όπου δεν ευόδωσε η πίεση της τράπεζας και δικαιώθηκε ο ξενοδόχος δια της νομικής οδού και η μόνη μεγάλη περίπτωση η οποία μέσω διαδικασίας ειδικής διαχείρισης μπόρεσε να ευδοκιμήσει ήταν μια περίπτωση στην Κω στην οποία η τράπεζα κατάφερε μέσω διαδικασίας ειδικής διαχείρισης να εισπράξει ένα πολύ υψηλότερο τίμημα σε σχέση με αυτό που θα εισέπραττε μέσω της διαδικασίας του πλειστηριασμού».

Την ίδια ώρα, η κτηματαγορά στο νησί μας φαίνεται πως βρίσκει τον βηματισμό της. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για αγορά εξοχικών κατοικιών από Ρώσους, Δανούς, Άγγλους και Κινέζους.

Μικρές ανάσες και στον χώρο της οικοδομής από την ανακατασκευή παλιών κατοικιών οι οποίοι μισθώνονται με βραχυχρόνιες μισθώσεις. Αγκάθι ωστόσο αποτελούν οι χαμηλές αμοιβές, σύμφωνα με τον κλάδο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Πολεοδομία Ηρακλείου, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι άδειες δόμησης ανήλθαν σε 228, οι εγκρίσεις δόμησης σε 241, ενώ οι αναθεωρήσεις αδειών ανήλθαν σε 110.

Μπαράζ πλειστηριασμών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Πηγή: euro2day.gr)

Ελλάδα

101 πλειστηριασμοί (Εκ των οποίων οι 73 μέχρι 31 Οκτωβρίου)

41 ξενοδοχεία εκτιμάται ότι θα βγουν στο σφυρί μέχρι τέλος του 2018

Κρήτη

Παραλιακό ακίνητο στη Χερσόνησο Κρήτης, συμπεριλαμβάνεται ξενοδοχείο 200 κλινών, με τιμής προσφοράς στα 3,2 εκ. ευρώ.

Σχόλια