default-image

«Ξεχείλισε το ποτήρι» για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ηράκλειο
«Ξεχείλισε το ποτήρι» για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιοπρέπεια ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και όχι να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας

Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων, ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από την μεγαλειώδη Γενική Συνέλευση τoυ Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

Με φόντο και την εκλογική διαδικασία στις 24 Σεπτεμβρίου, που θα ορίσει και τη συνέχιση των αγώνων τους, πλήθος εργαζομένων του κλάδου έδωσαν το στίγμα της φετινής σεζόν, υπογραμμίζοντας πως τα σοβαρά προβλήματα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, της μαθητείας και των εξαντλητικών ωραρίων δουλειάς, παραμένουν.

Το ποτήρι για τους χιλιάδες εργαζόμενους του Ν. Ηρακλείου ξεχείλισε, αφού η Κυβέρνηση κατάφερε να κηρύξει ως υποχρεωτικές τις τοπικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας των Χανίων, Λασιθίου και Ρόδου, αφήνοντας «έξω» την τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τους ξενοδοχοϋπαλλήλλους του Νομού Ηρακλείου.

Να μην αντιμετωπίζονται πλέον οι ξενοδοχουπάλληλοι του Νομού ως εργαζόμενοι «δεύτερης» και «τρίτης» κατηγορίας, ζητά το σωματείο του ΕΚΗ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι επιθυμούν και οι ίδιοι την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν υπό προϋποθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News