Σούζαν Ίτον: Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε την Κρήτη

Χανιά
Σούζαν Ίτον: Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από τη δολοφονία της βιολόγου

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το βιασμό και την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, στα Χανιά.

Πως έγιναν όλα

Το πρωί της 2ας Ιουλίου, η βιολόγος, η οποία παρακολουθούσε επιστημονικό συνέδριο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, πήγε για τζόκινγκ στην ευρύτερη περιοχή.

Τότε ήταν που εντοπίστηκε από τον άνδρα, ο οποίος έμελλε να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που θα την έβλεπε ζωντανή…

Για την ημέρα του εγκλήματος η αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου ανέφερε: «ο δράστης με κίνητρο τη σεξουαλική κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Έχοντας χάσει τις αισθήσεις της την τοποθέτησε στο πορτ μπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε. Αμέσως μετά τοποθέτησε παλέτα στην είσοδο και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε ίχνη που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Το πτώμα της άτυχης βιολόγου βρέθηκε το πρωί της 9ης Ιουλίου. Δηλαδή, μία εβδομάδα αφότου συγγενείς και φίλοι της την αναζητούσαν απεγνωσμένα.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος

Περίπου 10 ημέρες αργότερα, η αστυνομία συλλαμβάνει έναν 27χρονο - τότε - άνδρα, ο οποίος και ομολογεί πως είναι ο δολοφόνος της Σούζαν Ίτον.

Οι αρχικές του απολογίες σοκάρουν:

«Έχοντας μικρή ταχύτητα με το αυτοκίνητο, χτυπούσα όσες γυναίκες μου άρεσαν. Συνήθως τις ακολουθούσα με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων για αρκετή απόσταση. Τις πείραζα, τις φόβιζα, τις ενοχλούσα και κάποιες που μου άρεσαν, τις χτυπούσα κιόλας».

«Έχω πειράξει με αυτό τον τρόπο πολλές κοπέλες. Πολλές φορές κατέβαινα να ζητήσω συγγνώμη. Ήθελα να τις γνωρίσω. Θυμάμαι πως σε μία ξένη κατέβηκα από το αυτοκίνητο και της είπα πως ήμουν αφηρημένος. Της ζήτησα συγγνώμη. Προσφέρθηκα να την πάω στο νοσοκομείο. Ήθελα απλά να γνωριστώ μαζί της», συμπλήρωσε.

«Με την Αμερικανίδα θόλωσα και τη χτύπησα δύο φορές για να τη βιάσω μετά», είπε χαρακτηριστικά αναφορικά με τη δολοφονία της διακεκριμένης επιστήμονα.

Μάλιστα ο 27χρονος… εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς πως «δεν πίστευα ότι θα με εντόπιζαν για τον φόνο της Suzanne Eaton. Την πέταξα στη σήραγγα του γερμανικού οχυρού για να μην την εντοπίσουν. Δεν πίστευα ότι θα με ανακαλύψουν τόσο σύντομα».

Ένα χρόνο αργότερα…

Σήμερα, ο δράστης αρνείται την κατηγορία του βιασμού που του αποδίδεται, ζητώντας από το Δικαστήριο να τον δικάσουν μόνο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, δηλώνοντας μετανιωμένος.

Πάντως, αυτή τη στιγμή - και οι δύο πλευρές - βρίσκονται εν αναμονή της έκδοσης του σχετικού βουλεύματος από τις δικαστικές αρχές Χανίων και του προσδιορισμού της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας, δεδομένου ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του 27χρονου, εκπνέει τον Ιανουάριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News