Δολοφονία Σούζαν Ίτον: 27χρονος και πατέρας δύο παιδιών ο φερόμενος δράστης

Χανιά
Δολοφονία Σούζαν Ίτον: 27χρονος και πατέρας δύο παιδιών ο φερόμενος δράστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσήχθη και φέρεται να ομολόγησε το φρικτό έγκλημα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά καθώς προσήχθη 27χρονος άντρας. Ο άντρας που προσήχθη είναι κάτοικος Μάλεμε, πατέρας δύο παιδιών και φέρεται να ομολόγησε το φρικτό έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να σκότωσε την 60χρονη και στη συνέχεια με το ΙΧ μετέφερε τη σορό στη σπηλιά για να κρύψει τα ίχνη του εγκλήματος.

Ισχυρίζεται ότι την τράκαρε

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν ίχνη που συνδέουν το ΙΧ του 27χρονου με τον τόπο του εγκλήματος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος ισχυρίζεται πως τράκαρε την 60χρονη και φοβήθηκε να παραδοθεί. Για το θέμα πάντως αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Όπως αποκάλυψε η  Daily Mail οι αρχές είχαν ήδη στη διάθεσή τους αποδεικτικό στοιχείο που βρέθηκε μέσα στη σπηλιά του δήμου Πλατανιά όπου εντοπίστηκε και το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ABC αυτό το στοιχείο οδηγούσε στην ταυτότητα του δράστη, χωρίς όπως να αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα ακόμα μοιραίο λάθος είναι πως εκτιμάται πως ο δολοφόνος της Sunzanne Eaton είχε μαζί του το κινητό και έτσι ελέγχθηκαν τα σήματα από κινητά στην περιοχή τις ημέρες του φρικτού εγκλήματος. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η 60χρονη πάλεψε με το δράστη, ο οποίος φέρεται να τη μαχαίρωσε, ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο βιασμού. 

Γιατί διατηρήθηκε το DNA

Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου 10 κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή ανακρίθηκαν και ελήφθησαν δείγματα DNA. Στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Αμερικανίδα υπήρχε πιθανότατα και το γενετικό υλικό του δολοφόνου. Μάλιστα θεωρείται ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη σπηλιά και ο κρύος αέρας που πνέει κάτω από την επιφάνεια της γης, βοηθάει ώστε να διατηρηθεί το γενετικό υλικό. 

Οι προσαγωγές

Όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία δούλευε συστηματικά και αθόρυβα με συνεχείς προσαγωγές, εξονυχιστική έρευνα του χώρου του εγκλήματος και περίμενε τα αποτελέσματα του DNA για να λύσει την υπόθεση που αποτελεί και «στοίχημα» για την ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανίδα μοριακή βιολόγος εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου στα Χανιά και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δολοφονήθηκε την ίδια ημέρα. H Sunzanne Eaton καταγόταν από την Καλιφόρνια αλλά εργαζόταν στη Γερμανία, ήταν παντρεμένη με Βρετανό επιστήμονα και μητέρα δύο παιδιών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News