Χανιά

Γεύματα αγάπης από το Δήμο Χανίων σε άπορους συνανθρώπους μας

Aπό το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας

Γεύματα αγάπης σε άπορους συνανθρώπους μας μοίρασε σήμερα από το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας, ο δήμος Χανίων.

Οι άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για μια τσάντα με το φαγητό της ημέρας.

Τουλάχιστον διακόσια άτομα προσήλθαν νωρίς το μεσημέρι στο Συσσίτιο για να πάρουν την τσάντα με το φαγητό της ημέρας ενώ και χθες το Φιλόπτωχο Ταμείο ενίσχυσε πάνω από διακόσιες οικογένειες Χανιωτών που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, με είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδράκης, δήλωσε« Σίγουρα είναι ένα γεύμα που δε θα λύσει τα προβλήματα, ούτε απαντά στις αγωνίες των ανθρώπων. Όμως είναι μια προσπάθεια σε συνέχεια των δεκαετιών προσφοράς του Φιλόπτωχου Ταμείου της Σπλάντζιας. Ταυτόχρονα στέλνουμε και ένα μήνυμα αλληλεγγύης που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες».

Σε καθημερινή βάση από το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας σιτίζονται διακόσιοι συνάνθρωποι μας, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την πλευράς της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε πώς: «Το να βρισκόμαστε με τις οικογένειες μας και να απολαμβάνουμε αυτή τη μέρα κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν το έχουν. Έτσι λοιπόν ο δήμος Χανίων και σήμερα προσφέρει γεύμα αγάπης για να έχουν και αυτοί οι άνθρωποι που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό».

Οι εθελοντές που χρόνια τώρα φροντίζουν για τους αδύναμους και τους άπορους της πόλης, βρίσκονταν και σήμερα στη θέση τους έτοιμοι να προσφέρουν.

O Γιώργος Τραχαλάκης, Υπεύθυνος Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας δήλωσε: «Πολλά χρόνια προσφέρουμε μια μερίδα φαγητού με πολλή αγάπη και εντελώς εθελοντικά. Πιστεύω ότι τα συσσίτια της Σπλάντζιας – από τα αρχαιότερα στο νομό Χανίων – θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια».

Αρνάκι φρικασέ, σαλάτα, φρούτο , μελομακάρονα και κουραμπιέδες μοιράστηκαν σε όσους περίμεναν από νωρίς σήμερα έξω από το συσσίτιο. Ήταν για κείνους ένα γεύμα που οι ίδιοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν και που εδώ και καιρό έχει πάψει να είναι απόλαυση και έγινε απλά μια ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια