Στο φιλόπτωχο συσσίτιο της Σπλάντζιας εκατοντάδες άνθρωποι

Χανιά
Στο φιλόπτωχο συσσίτιο της Σπλάντζιας εκατοντάδες άνθρωποι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Φιλόπτωχο συσσίτιο της Σπνάντζιας θα εξασφαλίσουν το φαγητό τους και τις ημέρες των γιορτών εκατοντάδες άνθρωποι στα Χανιά  

Με φαγητό από το Φιλόπτωχο συσσίτιο της Σπλάντζιας θα στρώσουν το γιορτινό τραπέζι εκατοντάδες άνθρωποι στα Χανιά που ζουν στα όρια της φτώχιας.

Οι διακόσιοι  πενήντα πολίτες, Έλληνες και ξένοι, που καταφεύγουν καθημερινά στο συσσίτιο έλαβαν σήμερα σαν επιπλέον βοήθεια τσάντες με τρόφιμα για να περάσουν χωρίς στερήσεις τις μέρες των γιορτών.

Το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας, που λειτουργεί από το 1963, στηρίζουν ιδιώτες και τοπικοί φορείς. Επισκεπτόμενος σήμερα τη δομή ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει το έργο του συσσιτίου.

Στην ουρά για μια τσάντα με τρόφιμα περίμεναν σήμερα πολλοί ακόμη Χανιώτες. Κρέας, λάδι, λαχανικά, μοίρασε ιδιώτης κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τα τελευταία χρόνια στα Χανιά οι τα κοινωνικά παντοπωλεία και οι δομές που προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί όπως και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται κυρίως σε περιόδους εορταστικές. Εκτός από το συσσίτιο της Σπλάντζιας, πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν τα συσσίτια της τοπικής εκκλησίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News