'Ελος: Έκλεισαν σχολεία λόγω βροχής - Ξεχείλισε ποτάμι & «πνίγηκαν» καταστήματα /vid

Χανιά
'Ελος: Έκλεισαν σχολεία λόγω βροχής - Ξεχείλισε ποτάμι & «πνίγηκαν» καταστήματα /vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Κρήτη έχουν προκαλέσει προβλήματα

Έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφονται στη Δυτική Κρήτη, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, ήδη από το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, σήμερα Δευτέρα, κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Έλους.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση, πρ'οκειται για απόφαση του δημάρχου Κισσάμου, κ. Μυλωνάκη, η οποία και ελήφθη λόγω επικινδυνότητας του δρόμου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρεται:

«Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1040/2019  Απόφαση Δημάρχου Κισσάμου κ. Μυλωνάκη, το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Έλους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων».

Η δυνατή βροχή τους εγκλώβισε - Συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπεσε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά, είχε ως αποτέλεσμα να βάλει σε περιπέτειες 2 άτομα στην περιοχή Βουτάς του δήμου Κανδάνου- Σελίνου.

Συγκεκριμένα τα άτομα φαίνεται να εγκλωβίστηκαν και άμεσα ειδοποιήθηκε και έσπευσε η πυροσβεστική με ένα όχημα και 2 υπαλλήλους από το Π.Κ Κανδάνου στο σημείο.

Τα άτομα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Αποκλεισμένα χωριά- Αποκολλήθηκε μέρος βουνού

Βουτάς, Σκλαβοπούλα και Σαρακήνα είναι τα αποκλεισμένα χωριά στο δήμο Κανδάνου – Σελίνου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Στην Σκλαβοπούλα , μέρος της πλαγιάς βουνού αποκολλήθηκε και τόνοι λάσπης βρέθηκαν μέσα σε σπίτι το οποίο και ευτυχώς δεν κατοικείτο.

Στην Κουντούρα Χανίων, οι καλλιεργητές δέχτηκαν και δεύτερο πλήγμα μέσα σε λίγα 24ώρα αφού πολλά θερμοκήπια πλημμύρισαν όπως επίσης σπίτια και επιχειρήσεις. Ενώ συνεργεία του δήμου Κανδάνου- Σελίνου εργάζονται από νωρίς το πρωί, για τη διάνοιξη του δρόμου.

Ο δρόμος Παλαιόχωρα - Κουντούρα από χθες έκλεισε εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων.

Ποτάμι "έπνιξε" καταστήματα

Μιας ώρας δυνατή βροχή ήταν αρκετή για να προκαλέσει μ/εγάλες καταστροφές στο Έλος Κισσάμου.

Τα νερά μετέτρεψαν το ρυάκι που βρίσκεται ανάμεσα στις ταβέρνες που υπάρχουν στο χωριό  ορμητικό ποτάμι το οποίο παραλίγο να “πνίξει” τις επιχειρήσεις και να παρασύρει τον αιωνόβιο Πλάτανο που βρίσκεται εκεί.

Τα νερά μπήκαν στα καταστήματα προκαλώντας ζημιές, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία του χωριού.

Η εικόνα από τα βίντεο που έστειλε στο eparxies.gr ο πρόεδρος της κοινότητας, Νικόλαος Κυριτσάκης είναι ενδεικτικές.

https://www.youtube.com/watch?v=baNj-ZGy1GU?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Η Κρήτη στις 8 πρώτες θέσεις με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Ελλάδα

«Πρωτιά» στα ύψη βροχής κατέκτησε η Κρήτη, όπως κατέγραψε το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η Κρήτη και συγκεκριμένα περιοχές των Χανίων, εμφανίζονται στις 8 πρώτες θέσεις με τα σημαντικότερα ύψη βροχής για την Κυριακή.

Αναλυτικότερα, στην Κάνδανο έπεσαν 49 χιλιοστά βροχής, στο Έλος 39 χιλιοστά, 27 χιλιοστά στα Φαλάσαρνα, 26 χιλιοστά στην τοπική κοινότητα Ζυμβραγού έπεσαν 26 χιλιοστά βροχής, 21 στον Πλατανιά, 15 στο Σταλό, 14 στο κέντρο των Χανίων και 13 στο Ακρωτήρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News