Που είδαν τελευταία φορά την αγνοουμένη Σούζαν - Και drone στις έρευνες

Χανιά
Που είδαν τελευταία φορά την αγνοουμένη Σούζαν - Και drone στις έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινούν "γη και ουρανό" για την 60χρονη καθηγήτρια στα Χανιά - Silver alert για την αγνοούμενη

Ώρες αγωνίας περνούν η οικογένεια και οι φίλοι της 60χρονης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την περασμένη Τρίτη από το Κολυμπάρι Χανίων.

Η Σούζαν Ίτον, καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης, συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας που διεξάγεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Την ημέρα που έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής έφυγε από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου διέμενε, για να περπατήσει, αφήνοντας στο δωμάτιό της το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα ήδη έχει εκδοθεί silver alert για την 60χρονη καθηγήτρια. 

Έρευνες από ξηράς, θαλάσσης και με drone

Η απουσία της διαπιστώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι υπόλοιποι σύνεδροι, επιστρέφοντας στην ΟΑΚ από ημερήσιες εκδρομές, διαπίστωσαν ότι δεν επέβαινε σε κανένα πούλμαν. Την Πέμπτη όπως και την Παρασκευή το πρωί, δύναμη της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού “χτενίζουν” από στεριά και θάλασσα την περιοχή γύρω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, για τον εντοπισμό της 60χρονης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Στις έρευνες συμμετείχε και σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έψαξε σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής, παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες η γυναίκα να είχε πάει για κολύμπι ήταν ελάχιστες, μιας και η ίδια δεν αγαπούσε τη θάλασσα. Μάλιστα έχει επιστρατευτεί και το drone της ΕΜΑΚ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News