Νέα εξαφάνιση στην Κρήτη: Συναγερμός για Αμερικανίδα στο Κολυμπάρι

Χανιά
Νέα εξαφάνιση στην Κρήτη: Συναγερμός για Αμερικανίδα στο Κολυμπάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστυνομία και Πυροσβεστική έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό της

Ήρθε στην Κρήτη, αλλά εξαφανίστηκε από προσώπου γης αναστατώνοντας τους δικούς της ανθρώπους και κινητοποιώντας Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο ούζαν Ίτον, καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης που συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου που διεξάγεται στην ΟΑΚ στο Κολυμπάρι και το μεσημέρι της Τρίτης εξαφανίστηκε και από τότε η τύχη της αγνοείται. 

Την περασμένη Τρίτη γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι ,έφυγε από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης όπου διέμενε, για να περπατήσει , αφήνοντας στο δωμάτιο της το κινητό της τηλέφωνο. Χθες, την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει προγραμματισμένη εκδρομή για τους συνέδρους ,διαπιστώθηκε η απουσία της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική για την τουρίστρια, με τις έρευνες να ξεκινούν ταχύτατα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή για την αναζήτηση της Αμερικανίδας ο σκύλος της ΕΜΑΚ, 6 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι έρευνες της για τον εντοπισμό της βιολόγου πραγματοποιούνται και διά θαλάσσης από το Λιμενικό Σώμα, ενώ συμμετέχει και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

Εκτιμάται ότι η 60χρονη κινήθηκε προς τα Αφράτα ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στην κορυφογραμμή, καθώς υπήρξε πληροφορία ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε εθεάθη να περπατάει στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ειδοποιηθεί ο σύζυγος και η αδελφή της, οι οποίοι αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News