Φοβούνται πως «φλερτάρουν» με το θάνατο οι διανομείς

Χανιά
Φοβούνται πως «φλερτάρουν» με το θάνατο οι διανομείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύουν σωματείο μετά τα δύο τροχαίο δυστυχήματα στα Χανιά

Συγκλονίζουν οι αναφορές διανομέων των Χανίων για τις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος τους, για τις ευθύνες που όπως είπαν βαρύνουν τους ίδιους και για μεροκάματα στα οποία φλερτάρουν συνεχώς με τον κίνδυνο.

«Δεν με ενδιαφέρει πόσα παίρνετε, δε με ενδιαφέρει αν είστε ασφαλισμένοι. Έχω τρία παιδιά στο σπίτι. Αν κάποιος πέσει πάνω μου και με σκοτώσει ποιος θα πάει να τους το πει» μ’ αυτά τα λόγια ο κ. Μακόπουλος, διανομέας, εκφράζει την αγωνία του για το επάγγελμα από το οποίο ζει και τους κινδύνους τους οποίους ενέχει.

Στη συνάντηση των διανομέων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, οι εργαζόμενοι ήταν αποκαλυπτικοί. Δε δίστασαν να τονίσουν πως μετά τον θάνατο δύο συναδέλφων τους σε τροχαία δυστυχήματα μέσα σε λίγες μόλις μέρες, ζουν καθημερινά με το φόβο.

«Φοβάμαι. Αλήθεια σας λέω φοβάμαι στο δρόμο πάρα πολύ. Φοβάμαι ποιος θα είναι ο τρίτος. Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε δύο άτομα που πέθαναν με το κουτί στην πλάτη και με τα σουβλάκια μέσα, με την πίτσα ή τον καφέ» συνεχίζει ο κ. Μακόπουλος.

Οι διανομείς έκαναν λόγο για απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά από μεγάλη μερίδα συναδέλφων τους.

«Είχαμε σταματήσει σε ένα φανάρι κόκκινο εμείς κι έφυγε ένας διανομέας με τόση ταχύτητα που δεν προλάβαμε να δούμε ούτε από ποιο μαγαζί είναι» αναφέρει ο κ. Ποποδάκης, επίσης διανομέας, με τον κ. Μακόπουλο να προσθέτει: «Έχουμε ένα κουτί στην πλάτη, καβαλάμε το μηχανάκι κι όποιον πάρει ο Χάρος.».

Οι διανομείς των Χανίων αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση σωματείου μέσα από το οποίο θα προωθήσουν, όπως είπαν, ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και τα εργασιακά θέματα των διανομέων.

«Μιλάμε πολύ καιρό γι’ αυτό το σωματείο. Τελικά έπρεπε να πεθάνει κάποιος, δυο, για να λύσουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο μας» λέει ο κ. Ποποδάκης.

Ο κ. Γιάννης Μανωλικάκης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης είπε πως «θα δημιουργήσουμε, θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες ώστε να βγει το καταστατικό και να προχωρήσει το σωματείο αυτό.  Από κει και μετά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Κυρίαρχο ζήτημα για τους διανομείς των καταστημάτων εστίασης είναι η αλλαγή νοοτροπίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους.».

«Να κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα πως θα γυρίσουμε σπίτια μας σώοι και αβλαβείς όλοι και να αλλάξουμε πρώτα εμείς δίνοντας το καλό παράδειγμα τελικά σ αυτούς τους δρόμους» σημειώνει ο κ. Μακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως μέσα σε διάστημα δεκαεννέα ημερών, δύο διανομείς 27 και 21 ετών, έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας με τα επαγγελματικά τους δίκυκλα σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News