Ηράκλειο: Συγκέντρωση στον ΕΛΓΑ και με τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

Κρήτη
Ηράκλειο: Συγκέντρωση στον ΕΛΓΑ και με τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους κατεβαίνουν αύριο οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε Ηράκλειο και Χανιά - Διαμαρτύρονται για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους και ζητούν αποζημιώσεις και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι αγρότες αγροτικών συλλόγων των νομών Ηρακλείου και Χανίων, που ανήκουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Το κάλεσμα για το Ηράκλειο το απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων που καλεί τους αγρότες για τις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στον Μασταμπά στο  Ηράκλειο.

Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Εκεί οι εκπρόσωποι των αγροτών θα καταθέσουν το υπόμνημα τους ζητώντας για τον σκοπό αυτό συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη.

Στο νομό Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, διοργανώνει αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Μουρνιών για τις 11 το πρωί. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Τα κυρίαρχα αιτήματα των αγροτών των Μπλόκων είναι για το νησί μας, οι αποζημιώσεις των αμπελουργών από τον ΕΛΓΑ σε ποσοστό 100%, η ριζική αναθεώρησης του προγράμματος δακοκτονίας το οποίο και ζητούν να περιέλθει αποκλειστικά στις αρμοδιότητες του κράτους. Και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τον καθορισμό κατώτατων εγγυημένων τιμών παραγωγού σε όλα τα προϊόντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News