Κρήτη: Σε απόγνωση οι αγρότες για τις χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Σε απόγνωση οι αγρότες για τις χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και τα 4 ευρώ το κιλό οι μελιτζάνες στα σούπερ μάρκετ

Συνεχίζει το τσουνάμι της ακρίβειας να πλήττει την εγχώρια αγορά με τα βασικά αγαθά σε κάποιες περιπτώσεις να φαντάζουν είδος πολυτελείας.  Ενδεικτικά, τα 4 ευρώ το κιλό έφτασαν οι μελιτζάνες σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας, την ώρα που η αντίστοιχη τιμή σε δημοπρατήριο του νησιού κυμαίνεται στα 1 ευρώ και 80 λετπά.

Το περιστατικό  κατήγγειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  ο Πρόεδρος του  Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Φαιστού  ο οποίος έκανε λόγο για φαινόμενα αισχροκέρδειας τα οποία πρέπει να παταχθούν. 

Αγρότες   βρίσκονται σε απόγνωση καθώς διαθέτουν τα προϊόντα τους  σε χαμηλές τιμές ενώ από την άλλη καταναλωτές αντικρίζουν τις τιμές – φωτιά στα ράφια. 

Ο τηλεοπτικός  φακός του ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε σε δημοπρατήριο στις Μοίρες. 

Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι μελιτζάνες, από 87 λεπτά το κιλά πωλούνται προς 3 ευρώ το κιλό στην αγορά. 

Από 80 λεπτά τα κολοκυθάκια στο  δημοπρατήριο, πωλούνται στην αγορά προς 2,5 ευρώ ενώ  τα αγγούρια από 80 λεπτά, πωλούνται προς 1,50 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η τιμή του αγγουριού εκτοξεύτηκε στα 3, 80 λεπτά. 

Το μεγάλο   άνοιγμα της ψαλίδας   τιμών παραγωγού – καταναλωτών προβληματίζει  και  την  τοπική κοινωνία της Μεσαράς, τονίζοντας  την ανάγκη διενέργειας αυστηρών ελέγχων  στην αγορά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News