Ακρίβεια: Κόστος για γερά νεύρα το φοιτητικό νοικοκυριό στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Ακρίβεια: Κόστος για γερά νεύρα το φοιτητικό νοικοκυριό στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλπάζει η ακρίβεια με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση τα νοικοκυριά της χώρας - Εξαιρετικά δύσκολη είναι πλέον και η συντήρηση φοιτητικών σπιτιών

 

  • Αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες οι φοιτητές
  • Ξοδεύουν επιλεκτικά και με φειδώ για να τα βγάλουν πέρα
  • Σωτήρια λύση η σίτιση στην φοιτητική στέγη
  • Ανάχωμα η προσπάθεια των γονέων για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των φοιτητών

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που βρίσκονται τα νοικοκυριά, καθώς η ακρίβεια καλπάζει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

Ειδικότερα, σφίγγει ο κλοιός για τις οικογένειες που χρηματοδοτούν τις σπουδές των παιδιών τους, την ώρα που ο πληθωρισμός στη χώρα μας έχει εκτοξευτεί. Τον τελευταίο καιρό το «κύμα» της ακρίβειας έχει πλήξει και τα φοιτητικά σπίτια, με τους γονείς να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. 

Ειδικότερα, σε μία περίοδο που τα έξοδα είναι ιδιαίτερα αυξημένα, αναμενόμενο είναι πως το «χαρτζιλίκι» των φοιτητών ξοδεύεται πιο επιλεκτικά και συγκρατημένα. Για τους γονείς που τα παιδιά τους σπουδάζουν σε πόλεις εκτός του μόνιμου τόπου κατοικίας τους η κατάσταση δυσκολεύει μήνα με το μήνα. Για τον αντίκτυπο της ακρίβειας στην καθημερινότητά τους μιλούν στο neakriti.gr, φοιτητές στο Ηράκλειο. 

«Προσπαθώ να κάνω όσο πιο πολύ οικονομία γίνεται», αναφέρει φοιτητής μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, τονίζοντας πως κάποιες φορές καθυστερεί να πληρώσει λογαριασμούς, καθώς και οι γονείς δυσκολεύονται, λόγω ακρίβειας να ανταπεξέλθουν.

Σωτήρια λύση φαίνεται πως αποτελεί η σίτιση στη φοιτητική λέσχη. Για πολλούς φοιτητές η σίτιση στη λέσχη είναι δωρεάν, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Αλλά και για όσους φοιτητές δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση, ένα πιάτο φαγητό στη φοιτητική λέσχη κοστίζει πολύ λιγότερο από οπουδήποτε αλλού. 

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι γονείς στην πλειοψηφία τους φαίνεται πως κρατούν γερά αντίσταση απέναντι στις συνεχόμενες ανατιμήσεις, προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνουν περικοπές από  τα φοιτητικά έξοδα των παιδιών τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News