Η «Κρήτη Σήμερα» στον φιλόξενο Μύρτο με τις 320 ημέρες ηλιοφάνειας (βίντεο)

Κρήτη
Η «Κρήτη Σήμερα» στον φιλόξενο Μύρτο με τις 320 ημέρες ηλιοφάνειας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Παντελάκης έδειξε και την παραλία του Μύρτου, τονίζοντας ότι κάποτε εκεί δε μπορούσε κανείς να κάνει μπάνιο

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»  βρέθηκε ο πρόεδρος Κοινότητας  Μύρτου δ. Ιεράπετρας  Αλέξανδρος Παντελάκης, ο οποίος μίλησε για τον τουρισμό του τόπου αλλά και τις παραδόσεις και αξίες που κρατιούνται εκεί αναλλοίωτες.

«Ο Μύρτος έχει αυξημένη ηλιοφάνεια. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας η βιομήχανια είναι ανεπτυγμένη γιατί η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη. Αν φάτε από δω προϊόντα θα καταλάβετε τη διαφορά.» εξήγησε.

Αναφορικά με τον τουρισμό: « Οι προσπάθειες όλων των ντόπιων επιχειρηματιών επένδυσαν σε εποχές που δεν ήταν γνωστός ο προορισμός. Με τη βοήθεια της κοινότητας, ενωθήκαμε με την Ιεράπετρα, καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να λυθούν προβλήματα.»

Ο κ. Παντελάκης έδειξε και την παραλία του Μύρτου, τονίζοντας ότι κάποτε εκεί δε μπορούσε κανείς να κάνει μπάνιο.

«Έχουμε δημιουργήσει υποδομές. Όχι τον τουρισμό που γνωρίζει ο κόσμος. Ο Μύρτος λειτουργεί τουριστικά. Τα εισοδήματα διαχέονται. Καθένας στη δουλειά του. Έχουμε πελάτες που έρχονται συχνά που σημαίνει ότι βρίσκουν κάτι θέτικο. Έχουμε και το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δε μας πιάνει αέρας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το έχουν καταστήσει ένα οικογενειακό προορισμό.» πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News