Ηράκλειο: Εκτεταμένες κατολισθήσεις στον δρόμο προς Μεσαρά - Παραμένει κλειστός μέχρι τις 15 Μαΐου (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Εκτεταμένες κατολισθήσεις στον δρόμο προς Μεσαρά - Παραμένει κλειστός μέχρι τις 15 Μαΐου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τεράστια καθίζηση και κατολίσθηση σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου Ηράκλειο - Μεσαρά καταγράφει οδοιπορικό του neakriti.gr - Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην επαρχιακή οδό της Αγίας Βαρβάρας

Κατά 60 εκατοστά έχει βυθιστεί μεγάλο τμήμα του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά (Αγίας Βαρβάρας), στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Πανασού, που βρίσκεται υπό κατασκευή. Παράλληλα, μεγάλη κατολίσθηση εκτείνεται πάνω από 60 μέτρα προς την κάτω πλευρά του συγκεκριμένου δρόμου. Τα παραπάνω φαινόμενα, αποτελούν μία εκ των συνεπειών των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν φέτος.

Μάλιστα, το προαναφερθέν φαινόμενο όχι μόνο έχει διακοπεί, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη και εντείνεται όλο και περισσότερο, πόσο μάλλον εν όσω οι καιρικές συνθήκες δεν βελτιώνονται αισθητά. Γεγονός είναι ότι σε διάστημα μόλις 7 ημέρων, η εν λόγω καθίζηση αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που ανάγκασε τις ιθύνουσες αρχές να κλείσουν τον δρόμο μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Πριν από επτά ημέρες, το neakriti.gr είχε βρεθεί στο επίμαχο σημείο του δρόμου, καταγράφοντας το ανησυχητικό κατολισθητικό φαινόμενο. Ευρισκόμενος, πάλι, στο ίδιο σημείο, κατέγραψε την τωρινή επιδείνωσή του.

Με τον επίμαχο δρόμο να παραμένει κλειστός μετά από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, οι οδηγοί αναγκάζονται να διέρχονται μέσω του παλιού δρόμου της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να μεταβούν στη Μεσαρά, όπου παρατηρείται, ήδη, κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ανάλογη γεωτεχνική μελέτη, η εκπόνηση της οποίας αναμένεται στα τέλη του μήνα, με στόχο τη σταθεροποίηση της κατολίσθησης. Βέβαια, μέχρι την τελική τεχνική λύση οι οδηγοί θα διανύουν, αναγκαστικά, μεγαλύτερες αποστάσεις, οι οποίες κοστίζουν ευλόγως και πολύ περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επίμαχο έργο παραδόθηκε πριν από περίπου 3 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News