Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Κρήτη - Τι ισχύει με την τηλεκπαίδευση

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Κρήτη - Τι ισχύει με την τηλεκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων είναι στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Στο κλείσιμο των σχολείων και των παιδικών σταθμών προχωρούν πόλλοι δήμοι της Κρήτης, την ώρα που αναμένεται να «χτυπήσει» το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα από την κακοκαιρια «Ελπίς».

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που οι τοπικές αρχές αποφασίσουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, της διαζώσης διδασκαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αλλά και για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας λόγω της πανδημίας. Η απόφαση ελήφθη από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο οποίος και ενημέρωσε τους Δ/ντες της εκπαίδευσης. Για την λήψη απόφασης για την λειτουργία ή μη των σχολείων την Τρίτη θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης αύριο Δευτέρα το απόγευμα.

Παράλληλα, ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστοί εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δήμος Γόρτυνας

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/1, για προληπτικούς λόγους, για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστoί εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Λόγω της χιονόπτωσης. των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και με δεδομένη την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων, αύριο Δευτέρα, για προληπτικούς λόγους. 

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολόλευκο τοπίο το Κράσι (εικόνες, βίντεο)

 Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Σε όλο τον Νομό Ρεθύμνου κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στον δήμο Μυλοποτάμου και Ανωγείων κλειστά θα παραμείνουν και τα νηπιαγωγεία και οι Βρεφικοί-Παιδικοί σταθμοί.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Κλειστά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία. Ήδη με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή ,κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την  Τρίτη όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα. Ανάλογη απόφαση έλαβε για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ και ο δήμος Χανίων, ενώ όπως έγινε γνωστό αν οι καιρικές συνθήκες δεν αποκατασταθούν, πιθανόν να δοθεί παράταση στην ισχύ της.

 Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας η χιονόπτωση έχει αρχίσει από το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Χανίων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν συνιστούν απειλή για τις μετακινήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς και από τις σχολικές μονάδες ενώ καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Διαβάστε ακόμη:

Ανώγεια: Μαγευτικό το χιονισμένο τοπίο – Έντονη ομίχλη και κρύο (εικόνες)

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έντονη χιονόπτωση στο Λασίθι - Εντυπωσιακές εικόνες από Ιεράπετρα και Σητεία

 Στην ίδια ανακοίνωση εφιστάται η προσοχή όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Χανίων, δεδομένου ότι το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή των συνθηκών σε πολύ λίγο χρόνο και οι οδηγοί ενδέχεται ξαφνικά να βρεθούν αντιμέτωποι με συνθήκες παγετού, έντονης χιονόπτωσης ή χαλαζόπτωσης, καθώς και κατολισθήσεις πρανών. Συνιστάται επίσης να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου:  Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Δευτέρα (24 Ιανουαρίου), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού. Σημειώνεται πως τα μαθήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Ιεράπετρας

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεραπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεραπετρας, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την covid 19. Για τις επόμενες ημέρες εφιστάται η αυξημένη προσοχή των πολιτών και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεραπετρας παραμένει σε ετοιμότητα με στόχο πάντα την έγκαιρη παρέμβασή της.

Κεραμέως: Τηλεκπαίδευση για όσα σχολεία κλείνουν λόγω κακοκαιρίας 

«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», διευκρίνισε, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε πρωινή εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, μετά από σχετική ερώτηση, αναφορικά με τα σχολεία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, τις τελευταίες ώρες. 

Όπως πρόσθεσε η ίδια «αυτό γίνεται ήδη, για παράδειγμα στη Φλώρινα, όπου υπάρχουν συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα».

Κατόπιν, όπως συμπλήρωσε υπουργός, «πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου θα εκτιμηθούν τα καιρικά φαινόμενα και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News