Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δεκάδες σεισμόπληκτοι χωρίς θέρμανση στο δήμο Μινώα Πεδιάδος - Άμεση ανάγκη βοήθειας

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δεκάδες σεισμόπληκτοι χωρίς θέρμανση στο δήμο Μινώα Πεδιάδος - Άμεση ανάγκη βοήθειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολικές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν στα κλιματιστικά να δουλέψουν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των οικίσκων να είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στο ψύχος

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στους οικίσκους ανά το δήμο Μινώα Πεδιάδας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα», Μάρκο Κοκολάκη να δηλώνει στο neakriti.gr ότι η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε δεκάδες οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τα χιόνια «επισκέφθηκαν» και την πόλη του Ηρακλείου (εικόνες, βίντεο)

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν στα υπάρχοντα κλιματίστηκα εντός των οικίσκων να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν εκτεθειμένοι στο δρίμη ψύχος της κακοκαιρίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοκολάκης υπάρχει άμεση ανάγκη για πηγές θερμότητες και σόμπες παντός τύπου, όσο πιο άμεσα γίνεται.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι προς ώρας υπάρχει ανάγκη για:

  • 10 σόμπες στο Σαμπά
  • 7 σόμπες στο Χουμέρι
  • 8 σόμπες στην Βόνη
  • 10 σόμπες στο Αρκαλοχώρι

Στόχος είναι η βοήθεια να έρθει το ταχύτερο δυνατόν ώστε να μην βρει το βραδινό ψύχος τους συμπολίτες μας χωρίς θέρμανση.

Όσοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν καλούνται να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα», Μάρκο Κοκολάκη στον αριθμό : 6972163380

Οι καιρικές προβλέψεις προς ώρας αναφέρουν ότι τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει, καθώς τόσο για απόψε το βράδυ όσο και τις ερχόμενες ημέρες αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη

Την Δευτέρα και την Τρίτη ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρα χιονοπτώσεις και κατά μήκος των βόρειων ακτών της Κρήτης, δηλαδή σε μηδέν υψόμετρο, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτές τις περιοχές θα είναι το κουκοσαλι, το οποίο μπορεί να σημειωθεί και μέσα στις πόλεις. Σε περιοχές πάνω από 100-150 μέτρα, περιφερικά των πόλεων θα χιονίζει και κατά διαστήματα μπορεί να το στρώνει. Τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται την Τρίτη, καθώς οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα κυρίως στα ορεινά.

«Στην Κρήτη, η δεύτερη επανάκαμψη του κύματος γίνεται από τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου ξαναξεκινούν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις και σε αυτό το δεύτερο κύμα επειδή είναι πιο έντονο, μπορεί να δούμε το χιόνι και σε χαμηλά υψόμετρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο μετεωρολόγος, Μανόλης Λέκκας, μιλώντας στο neakriti.gr. Όπως υπογραμμίζει, «αυτό που ακόμη δεν επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά μοντέλα είναι το ακριβές υψόμετρο των χιονοπτώσεων. Αντίθετα είναι βέβαιο ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα σε επίπεδα ασυνήθιστα για το νησί»

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση τους. Η θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News