Πρόγραμμα ποιμαντικής επιμόρφωσης στη Νεάπολη από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Κρήτη
Πρόγραμμα ποιμαντικής επιμόρφωσης στη Νεάπολη από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Σύγχρονα προβλήματα και ζητήματα αιχμής υπό την οπτική των Πατέρων της Εκκλησίας» το οποίο πραγματοποιείται στη Νεάπολη Λασιθίου, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στη Νεάπολη Λασιθίου, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Σύγχρονα προβλήματα και ζητήματα αιχμής υπό την οπτική των Πατέρων της Εκκλησίας», συνολικής διάρκειας 49 ωρών, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.), στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας - Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». 

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 30 κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος επευλόγησε την έναρξη του προγράμματος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει  τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον Συντονιστή του Προγράμματος Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της Ο.Α.Κ., για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά των στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος και αναφέρθηκε στους στόχους και τις δυνατότητες που παρέχει στην ποιμαντική των Κληρικών. Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι το πρόγραμμα έχει ως στόχους την ανάδειξη βασικών πτυχών της θεολογίας των Πατέρων της Εκκλησίας ως εργαλείων ερμηνείας σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων, την εξοικείωση με την ορθόδοξη θεολογική ανθρωπολογία, τη γνωριμία με τις σημαντικότερες διαστάσεις της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής και την αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών και παιδαγωγικών ζητημάτων μέσα από την οπτική της ορθόδοξης πατερικής παράδοσης.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Ι.Π.Ε. και στην εποικοδομητική συνεργασία με την Ο.Α.Κ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι επόμενες επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Μετά την ολοκλήρωσή τους, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος και ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, θα πραγματοποιήσουν τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News