Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το βρέφος που νοσηλευόταν στα Χανιά – Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης

Κρήτη
Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το βρέφος που νοσηλευόταν στα Χανιά – Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιτήριο έλαβε τo 3 μηνών βρέφος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων - Αναλυτικά η «εικόνα» των νοσηλειών στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού

Εξιτήριο έλαβε τo 3 μηνών βρέφος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων. Παράλληλα, τα δύο παιδιά 13 και 15 ετών νοσηλεύονται ακόμα στην παιδιατρική κλινική covid και βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείο Χανίων Γιώργο Μπέα.

Σε σταθερά επίπεδα οι νοσηλείες κορωνοϊού στην Κρήτη

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνονται οι νοσηλείες του κορωνοϊού στην Κρήτη, σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, συνολικά καταγράφονται 128 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό (ήταν 126). Σε κλινική covid βρίσκονται 97 ασθενείς (ήταν 94). Σε μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 31 ασθενείς (ήταν 32), εκ των οποίων οι 30 διασωληνωμένοι (ήταν 31). Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Νεάπολης δεν καταγράφθηκε καμία νοσηλεία.

Αναλυτικά οι νοσηλείες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 41 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 29 σε κλινική covid οι 15 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 26 ασθενείς, οι 19 νοσηλεύονται σε κλινική covid και οι 7 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 41 ασθενείς νοσηλεύονται, 35 από αυτούς σε κλινική covid, οι 6 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 10 ασθενείς συνολικά νοσηλεύονται, οι 8 σε κλινική covid, οι 2 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων ο 1 διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 3 ασθενείς νοσηλεύονται συνολικά, οι 2 από αυτούς σε κλινική covid και 1 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Σητείας: 1 ασθενής σε κλινική covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενείς σε κλινική covid.

Οι νοσηλείες του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα σε πανελλαδικό επίπεδο, χθες Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου o αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι είναι 629 (58.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 533 (84.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή -4.3%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 122 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News