Παζάρι ΕΛΜΕΠΑ: Το Ρομπότ έκλεψε τις εντυπώσεις

Κρήτη
Παζάρι ΕΛΜΕΠΑ: Το Ρομπότ έκλεψε τις εντυπώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λέσχη Ρομποτικής και το Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής του ΕΛΜΕΠΑ έκαναν επίδειξη ενός πρότυπου ρομποτικού συστήματος στολίσματος χριστουγεννιάτικου δέντρου και τρισδιάστατη εκτύπωση στολιδιών που επέλεγαν οι επισκέπτες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Λότζιας, στο Ηράκλειο, προχθές Τρίτη, το “Χριστουγεννιάτικο παζάρι” από το ΕΛΜΕΠΑ, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου.

Από το παζάρι πέρασαν περισσότεροι από 1.500 πολίτες, ενώ το σύνολο των εισπράξεων ξεπέρασε το ποσό των 4.200 ευρώ. Μαζί με τα χρήματα που είχαν ήδη συγκεντρωθεί, το ποσό αυτό κατατέθηκε στον λογαριασμό που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτό η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Το συνολικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός οικίσκου φιλοξενίας για τις ανάγκες των πληγέντων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Διαβάστε επίσης: Ρομπότ του ΕΛΜΕΠΑ στολίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε παζάρι για τους σεισμόπληκτους (βίντεο)

Τις εντυπώσεις ωστόσο έκλεψε ένα ρομπότ που στόλιζε με αυτοματισμό ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η Λέσχη Ρομποτικής και το Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής του ΕΛΜΕΠΑ έκαναν επίδειξη ενός πρότυπου ρομποτικού συστήματος στολίσματος χριστουγεννιάτικου δέντρου και τρισδιάστατη εκτύπωση στολιδιών που επέλεγαν οι επισκέπτες. Περισσότεροι από 100 μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα συστήματα αυτά και να ρωτήσουν φοιτητές και ερευνητές για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και του εκπρόσωπου της Περιφέρειας Κρήτης, αντιπεριφερειάρχη Ζαχαρία Δοξαστάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News