Σητεία: Παρέμβαση δημάρχου για την ακύρωση κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου

Κρήτη
Σητεία: Παρέμβαση δημάρχου για την ακύρωση κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης ζητά με παρέμβασή του στο Ελληνικό Κτηματολόγιο την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου της Σητείας

Την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου στη Σητεία ζητά με παρέμβασή του στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, προκειμένου να συνεχίζουν οι Σητειακοί να εξυπηρετούνται κανονικά και να μη χρειαστεί να μπλέξουν στην ταλαιπωρία των μετακινήσεων στον Άγιο Νικόλαο.

Ειδικότερα, με αφορμή έγγραφο του Ελληνικού Κτηματολογίου, προς την αναπληρώτρια ειδική άμισθη υποθηκοφύλακα Σητείας κ. Δέσποινα Μανουσάκη περί παράδοσης-παραλαβής των αρχείων του Υποθηκοφυλακείου Σητείας στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης κατάργησής του, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, μετά από επαφές που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Σητείας και συμβολαιογράφους της πόλης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο, με την οποία ζητά να παραμείνει ως έχει το Υποθηκοφυλακείο Σητείας.

Προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και να καταχωρίζονται σε αυτό νέες πράξεις και εγγραπτέα δικαιώματα αφενός μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα λόγω της πανδημίας, και αφετέρου μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση των δημοτών να είναι γρήγορη και αποτελεσματική, χωρίς την ανάγκη μετάβασης από τη Σητεία στον Άγιο Νικόλαο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News