Δολοφονία Ανδρέα Κανάκη: «Το λάθος μου ήταν που πήγα εκεί με όπλο» είπε στην απολογία του ο 60χρονος

Κρήτη
Δολοφονία Ανδρέα Κανάκη: «Το λάθος μου ήταν που πήγα εκεί με όπλο» είπε στην απολογία του ο 60χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό συνεχίστηκε με την απολογία του κατηγορούμενου κι εν συνεχεία η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Την εκδοχή της εκπυρσοκρότησης του όπλου του, παρουσίασε σήμερα Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, στην απολογία του ο 60χρονος άνδρας, ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 πυροβόλησε θανάσιμα τον 58χρονο Ανδρέα Κανάκη, κοντά στο Μπιτζαριανό Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό συνεχίστηκε με την απολογία του κατηγορούμενου κι εν συνεχεία η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα η δίκη θα συνεχιστεί με την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και –κατά πάσα πιθανότητα- την έκδοση της απόφασης.

Εξάλλου, σήμερα, πριν την απολογία του 60χρονου Κρητικού, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο γιος του. Σύμφωνα με το νεαρό άνδρα, ο κατηγορούμενος είναι ένας καλός πατέρας, οικογενειάρχης, αλλά κι επιχειρηματίας.

Ακολούθησε η απολογία του 60χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος ανέφερε αρχικά ότι λυπάται για αυτό που συνέβη τον Μάρτιο του 2016, συμπληρώνοντας ότι «δεν ήθελε να σκοτώσει τον Ανδρέα».

Διαβάστε επίσης

 Δολοφονία Ανδρέα Κανάκη: Αναβιώνει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες

Εξάλλου, ο 60χρονος ζήτησε συγγνώμη κι από την οικογένειά του. Ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος ανέφερε «ορκίζομαι στα τρία μου παιδιά».

Όπως είχε ισχυριστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος είπε και σήμερα ότι στο συμβάν εκτός από τον ίδιο, τον αείμνηστο Κανάκη και τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, ήταν παρών ένας ακόμη άνδρας, τον οποίο κατονόμασε.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο άνδρας αυτός μετέβη στο σημείο με το ίδιο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Κανάκης κι ένας ακόμη από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως είπε ο 60χρονος, όλα συνέβησαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο εν λόγω άνδρας κρατούσε μαγκούρα και όπλο το οποίο έστρεψε εναντίον του. Εκείνη την ώρα ο ίδιος φέρεται να φοβήθηκε και να έπιασε το όπλο που κρατούσε μαζί του.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο Κανάκης τον έπιασε τότε από το λαιμό και ο ίδιος «ξιπάστηκε». Σύμφωνα με τον 60χρονο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον Κανάκη, το όπλο του εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 58χρονο κτηνοτρόφο.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος αρνείται ότι μετά τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη, πυροβόλησε εναντίον του ενός εκ των δύο αυτοπτών μαρτύρων.

Ερωτηθείς από την Έδρα γιατί ο ίδιος οπλοφορούσε, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανείς στην περιοχή που να μην κυκλοφορεί με όπλο και κατσούνα».

Εξάλλου, επεσήμανε στους δικαστές ότι το όπλο αυτό «το έχει 30 χρόνια», χωρίς ωστόσο να το έχει χρησιμοποιήσει. «Αυτό ήταν το λάθος μου, ότι πήγα εκεί με όπλο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News