Χ. Βαβουρανάκης: Η τήρηση των μέτρων, αφορά εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους

Κρήτη
Χ. Βαβουρανάκης: Η τήρηση των μέτρων, αφορά εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, προχώρησε στην επικαιροποίηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους

Το μήνυμα για την πανδημία είναι πως «πρέπει να κρατήσουμε τα διδάγματα της, έτσι ώστε να βγούμε από αυτήν», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης.

Στο επίκεντρο των επισημάνσεων του, στα όσα ανέφερε ο κ. Βαβουρανάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, βρέθηκαν ο εμβολιασμός αλλά και η τήρηση των μέτρων τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

«Η τελευταία μελέτη από το CDC δείχνει πως οι πιθανότητες κάποιου εμβολιασμένου να μην νοσηλευτεί στην ΜΕΘ, είναι 17% περισσότερες σε σχέση με κάποιο ανεμβολίαστο», τόνισε.

«Είναι σημαντικό για την κοινωνία μας όσοι είναι άνω των 60 ετών – και δεν το έχουν πράξει – να εμβολιαστούν, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο και γιατί έτσι μόνο χτίζουμε το τείχος ανοσίας, αφήνοντας πίσω την ανοησία κάποιων που στηρίζονται σε δοξασίες και εμπειρικές απόψεις που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Σύλλογος προχώρησε στην επικαιροποίηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα από το Σάββατο - «Βαριά» πρόστιμα σε όσους δεν τα τηρούν

Όπως υπενθυμίζει σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι συχνή η επικοινωνία με τον προσωπικό μας ιατρό και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του, είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου.

Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου σημειώνει:

  • Ασθενής με θετικό test για κορωνοϊό με ήπια νόσηση ακολουθεί υποχρεωτική απομόνωση κατ' οίκον για δέκα ημέρες το ελάχιστο. Έξοδος από την καραντίνα γίνεται σε περίπτωση απουσίας πυρετού, για τουλάχιστον 72 ώρες πριν την έλευση του 10ημερου χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και ύφεση των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα από το αναπνευστικό.
  • Μη εμβολιασμένοι πολίτες, στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων τότε γίνεται μοριακός έλεγχος με PCR. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, τότε η στενή επαφή θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα και αντιμετωπίζεται ανάλογα. Σε αρνητικό αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου η καραντίνα συνεχίζεται για 14 ημέρες.
  • Εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί πολίτες, στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και ελέγχουν την πιθανή εκδήλωση συμπτωμάτων για τουλάχιστον 14 ημέρες.
  • Η συχνή επικοινωνία με τον προσωπικό μας ιατρό και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του, είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News