Σχολεία: Προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς, σχεδόν ένα μήνα πριν το πρώτο «κουδούνι» - Πολλά τα ερωτηματικά

Κρήτη
Σχολεία: Προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς, σχεδόν ένα μήνα πριν το πρώτο «κουδούνι» - Πολλά τα ερωτηματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα – «Αναβρασμός» για την κάλυψη των θέσεων

Σχεδόν ένα μήνα πριν χτυπήσει το κουδούνι, η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε αναβρασμό.

Από την μια οι διαδικασίες προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών και από την άλλη το τέταρτο κύμα της πανδημίας, κάνουν τους εκπαιδευτικούς ανήσυχους για τον αντίκτυπο που θα έχουν όλα αυτά στη λειτουργία των σχολείων.

Οι Εκπαιδευτικοί είναι σε αναμονή για τα νέα μέτρα που θα συνοδεύσουν το άνοιγμα των σχολείων ζητώντας από το υπουργείο να προχωρήσει στην υιοθέτηση πρωτοκόλλων που θα προστατεύουν όχι μόνο την υγεία αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα ζητούν να προχωρήσουν προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.

Την ίδια ώρα το υπουργείο διαμηνύει πως λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται στις σχολικές αίθουσες σημειώνοντας πως οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν  δύο τεστ την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, ικανοποιητικό είναι το ποσοστό του εμβολιασμού στον κλάδο των εκπαιδευτικών με τους ίδιους να τονίζουν πως αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φοίτηση με φυσική παρουσία αλλά με ταυτόχρονη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ο στόχος σχεδόν ένα μήνα πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News