Κρήτη

Φ. Αραμπατζή για συνδεδεμένη ενίσχυση: «Έως τις 7 Ιουνίου οι πράξεις διόρθωσης για τους αιγοπροβατοτρόφους»

Λύση στο πρόβλημα των αιγοπροβατοτρόφων που δεν πληρώθηκαν ή πληρώθηκαν με κύρωση τη συνδεδεμένη ενίσχυση

Λύση στο πρόβλημα των αιγοπροβατοτρόφων που δεν πληρώθηκαν ή πληρώθηκαν με κύρωση τη συνδεδεμένη ενίσχυση έδωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το όλο ζήτημα προέκυψε όταν κατά την πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης του αιγοπρόβειου κρέατος στις 20 Μαΐου σημειώθηκαν, σε επίπεδο χώρας, προβλήματα εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι κτηνοτρόφοι και τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) δεν είχαν προλάβει έως τις 15 Φεβρουαρίου να υποβάλουν διορθώσεις σφαλμάτων ως προς το πλήθος των αιτούμενων ζώων με Διοικητικές Πράξεις, όπως είχε ενημερώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Από την πρώτη στιγμή και σε συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ φροντίσαμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που εμπόδισε τους κτηνοτρόφους και τα ΚΥΔ -λόγω και των συνθηκών της πανδημίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων- να κάνουν τις σχετικές διορθώσεις», αναφέρει σε ανάρτησή της η κ. Αραμπατζή.

Έτσι οι κτηνοτρόφοι που έχουν απόκλιση άνω του 10% μπορούν από σήμερα Τρίτη (1/6) έως και την προσεχή Δευτέρα (7/6) και ώρα 23:59:00 να υποβάλουν μέσω ΚΥΔ τις σχετικές πράξεις διόρθωσης προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

Τέλος, όπως τονίζει στην ίδια ανάρτηση η αρμόδια υφυπουργός εξαιρούνται της δυνατότητας υποβολής ΔΠ όσοι ήταν σε επιτόπιο έλεγχο και όσοι έχουν υποβάλει ήδη μία φορά Διοικητική Πράξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια