Κρήτη: Ανεβαίνουν «Γολγοθά» για ένα μοριακό τεστ λόγω χειρουργικής επέμβασης

Κρήτη
Κρήτη: Ανεβαίνουν «Γολγοθά» για ένα μοριακό τεστ λόγω χειρουργικής επέμβασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ταλαιπωρία για τον εμβολιασμό σε εμβολιαστικά κέντρα άλλων δήμων, πολίτες καλούνται να διασχίσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ακόμα και για τη διενέργεια μοριακών τεστ

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία πολιτών στην ενδοχώρα για τη διενέργεια μοριακού τεστ για τις ανάγκες χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς όπως καταγγέλλει πολίτης στην ΚΡΗΤΗ TV , το Κέντρο Υγείας στην Αγία Βαρβάρα, δεν διενεργεί μοριακά τεστ με συνέπεια οι ασθενείς να καλούνται να διασχίσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.  

Η ίδια τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ, αναζητώντας απαντήσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με απόφαση της διοίκησης, διενεργούνται πλέον δωρεάν rapid test στους συνοδούς ασθενών και όλα αυτά μετά από μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν από πολίτες λόγω της οικονομικής αυτής επιβάρυνσης.

Ωστόσο εύλογα είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν καθώς οι συνοδοί ασθενών θα πρέπει να μεταβαίνουν εντός νοσοκομείου και στην εκάστοτε κλινική για τα rapid test, με ότι κινδύνους αυτό ελλοχεύει η συγκεκριμένη πρακτική.

Στο πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων που λαμβάνει κάθε νοσοκομείο, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, με ανακοίνωση του, τονίζει ότι θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή ενός συνοδού ανά ασθενή που νοσηλεύεται, με γραπτή άδεια από τον Διοικητή. 

Επίσης, στη περίπτωση που ο συνοδός δεν φέρει πρόσφατο τεστ, το τμήμα ορίζει συγκεκριμένη ώρα, μεριμνά με τη συνδρομή ενός γιατρού και ενός νοσηλευτή να πραγματοποιήσει έλεγχο – rapid test- σε χώρο της κλινικής.

 Εάν η ώρα που έχει ορίσει η κλινική δεν είναι κατάλληλη για τον συνοδό θα πρέπει ο ίδιος να μεριμνήσει για την προσκόμιση του τεστ.

Την ίδια ώρα, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης γνωστοποιεί ότι παρέλαβε μεγάλη ποσότητα rapid test από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να διενεργούνται δωρεάν σε υγειονομικούς, ασθενείς και συνοδούς.

Φωτογραφία αρχείου: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News