Βενιζέλειο: Εκατό εμβολιασμοί καθημερινά - Ρέθυμνο: 50 υγειονομικοί στέλνουν μήνυμα ελπίδας

Κρήτη
Βενιζέλειο: Εκατό εμβολιασμοί καθημερινά - Ρέθυμνο: 50 υγειονομικοί στέλνουν μήνυμα ελπίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναρξη εμβολιασμών σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτη;

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της covid 19 και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, πέραν του ΠΑΓΝΗ και του Νοσοκομείου Χανίων, όπου ο εμβολιασμός ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα.

Πρεμιέρα των εμβολιασμών σήμερα και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τους 50 πρώτους υγειονομικούς του νομού να στέλνουν μήνυμα ελπίδας, με σύνθημα «ένα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο, ένα μεγάλο βήμα για την επιστήμη».

Πρώτη εμβολιάστηκε νωρίς το πρωί η υπεύθυνη του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής Covid, Αποστολία Σαλβαράκη και ακολούθησαν και άλλοι γιατροί της «πρώτης γραμμής», ενώ ο δεύτερος κύκλος των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν σήμερα, θα ξεκινήσει στις 29 Ιανουαρίου.

Σε επίπεδο Ρεθύμνου οι υγειονομικοί του νοσηλευτικού ιδρύματος -που στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού- αριθμούν περίπου τους 580, ενώ στα δύο εμβολιαστικά κέντρα που δημιουργήθηκαν μέσα στο νοσοκομείο, θα εμβολιαστούν με προκαθορισμένα ραντεβού και οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας, αλλά και των υπολοίπων δομών δημόσιας υγείας. 

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, πρώτος εμβολιάστηκε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Μανώλης Φερδούτσης, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων να εμβολιαστούμε σε όποια ηλικία και αν είμαστε. Στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές το πρωί και μία το απόγευμα και καθημερινά θα εμβολιάζονται εκατό υγειονομικοί, δήλωσε ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Τερζάκης που εξήγησε ότι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον υγειονομικών να εμβολιαστούν φτάνει το 68%, ενώ εκτιμά ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί με την πάροδο των ημερών.

«Στόχος μας είναι να μη χαθεί καμία δόση εμβολίου και να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, όπως αρχικά ήταν ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Δηλαδή 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση των υγειονομικών και να προχωρήσουμε στο γενικό πληθυσμό, τους ηλικιωμένους που είναι η ομάδα στην οποία έχει δοθεί προτεραιότητα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δήλωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και τα σημεία όπου θα εμβολιάζονται οι πολίτες.

«Η στόχευση αφορά στην ανάγκη να αναπτυχθούν αρκετά σημεία και να γίνεται ο εμβολιασμός με την απαραίτητη ασφάλεια. Επιχειρούμε να διαμορφώσουμε ένα σχεδιασμό με σημεία που να είναι καλές οι συνθήκες πρόσβασης των πολιτών και να μπορέσουμε να καλύψουμε γεωγραφικά όλο τον πληθυσμό της Κρήτης. Σταδιακά θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση των εμβολιαστικών γραμμών και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», συμπλήρωσε η κ.Μπορμπουδάκη

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 Με πληροφορίες και από ΑΠΕ 

Κεντρική φωτογραφία από εμβολιασμό στο νοσοκομείου Ρεθύμνου:  ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΣΑΛΒΑΡΑΚΗ Υπ. Νοσηλευτικού Προσωπ. Κλ. Covid  Νοσοκομείου Ρεθύμνου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News