Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

Κρήτη
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 8 Ιανουαρίου η Β’ φάση των εμβολιασμών των υγειονομικών για την Κρήτη

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 στην Κρήτη, καθώς χθες Κυριακή έλαβε χώρα με επιτυχία η διαδικασία της παράδοσης των εμβολίων σε Ηράκλειο και Χανιά από τον ΣΥΦΑΚ. Σήμερα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί σε δύο νοσοκομεία του νησιού: στο ΠΑΓΝΗ και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στο ΠΑΓΝΗ, η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και εξελίσσεται ομαλά. Πρώτοι εμβολιάστηκαν νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μια λοιμωξιολόγος, μια γιατρός, και μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Χανίων ήταν οι πρώτες που εμβολιάστηκαν στην έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού των υγειονομικών κατά του κορωνοϊού στα Χανιά.

Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Χανίων Μανόλης Μπολώτης, η νοσηλεύτρια Ευφροσύνη Τσουρακη, η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Ειρήνη Λαγουδάκη και ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπεας. 

Οι εμβολιασμοί άρχισαν λίγο μετά τις επτά το πρωί και εξελίχθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, απόλυτα ομαλά, με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα να στέλνει μήνυμα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.  

Στις 7:15 το πρωί ,πρώτη εμβολιάστηκε η Φρόσω Τσουράκη, νοσηλεύτρια της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Χανίων. Ήταν ανάμεσα στις νοσηλεύτριες της Κρήτης που είχαν μεταβεί εθελοντικά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να συνδράμουν στον αγώνα των συναδέλφων τους, στην πιο κρίσιμη στιγμή έξαρσης της πανδημίας στη συμπρωτεύουσα.

Στα τρία εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου Χανίων πραγματοποιήθηκαν σήμερα 150 εμβολιασμοί υγειονομικών, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στη ΜΕΘ και στη μονάδα Covid-19.

Στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του covid όσοι εμβολιάστηκαν σήμερα. Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν εμβολιαστεί στα Χανιά εξακόσιοι υγειονομικοί ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνει ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας και άλλες προνοιακές δομές.

Η “αυλαία” στους εμβολιασμούς άνοιξε την ώρα που η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών κάνει λόγο για αναβολή της «προγραμματισμένης έναρξης των εμβολιασμών για τις 4/1 σε μια σειρά νοσοκομείων της χώρας». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα πάντως με δήλωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί γίνονται κανονικά με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης “Ελευθερία”.

Εκτός από το ΠΑΓΝΗ και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο “1ο κύμα” (πρόκειται για τις 3 φάσεις εμβολιασμών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας), και στα οποία ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός, τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης περιλαμβάνονται στο “2ο κύμα” που ξεκινούν εμβολιασμούς την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου: Πρόκειται για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς και τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης.

Η διαδικασία της διανομής των πρώτων εμβολίων στην Κρήτη έλαβε χώρα χθες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπό τον γενικό συντονισμό του γενικού διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, κ. Δημήτρη Αλιμπέρτη. Αρχικά έγινε η παράδοση των εμβολίων στο ΠΑΓΝΗ και λίγες ώρες αργότερα έλαβε χώρα η παράδοση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Αλιμπέρτης, «όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο»,

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News