Κορωνοϊός: Πως διαχειρίζεται τελικά την πανδημία η Σουηδία;

Κρήτη
Κορωνοϊός: Πως διαχειρίζεται τελικά την πανδημία η Σουηδία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ένας Έλληνας χειρουργός ογκολόγος που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Σουηδίας

Από την πρώτη στιγμή η Σουηδία έγινε σημείο αναφοράς σχετικά με τη διαχείριση της χώρας ενάντια στην πανδημία. Τα, όχι και τόσο, αυστηρά μέτρα και οι απόψεις περί «ανοσίας της αγέλης» σήκωσαν πολλές συζητήσεις, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να αναρωτιούνται πολλοί αν το σύστημα της Σουηδίας ήταν τελικά αποτελεσματικό.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ήταν  Έλληνας χειρουργός ογκολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο της Σουηδίας, Ιωάννης Γκέκας, ο οποίος μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, την κατάσταση που επικρατεί και φυσικά τη νοοτροπία των Σουηδών.

«Σίγουρα είναι διαφορετική η διαχείριση των κρουσμάτων στη Σουηδία. Δεν είναι περισσότερο ελαστικοί με βάση τις απόλυτες τιμές και τις απόλυτες διαφορές που έχουν οι δύο χώρες (Ελλάδα – Σουηδία). Δε θα μπούμε σε σημεία σύγκρισης. Μπορούμε να πούμε ότι γεωγραφικά οι χώρες είναι ίδιες πληθυσμιακά, αλλά είναι διαφορετικές οι κουλτούρες τους και το πώς ζει ο κόσμος. Στη Σουηδία υπάρχει αρκετή ανησυχία, δεν είναι η κατάσταση όπως ήταν την άνοιξη. Δεν ήταν χαλαροί, απλά έχει αλλάξει λίγο η φιλοσοφία τους και φαίνεται ότι προσπαθούν αν περιορίσουν τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών οι οποίοι παρουσιάζονται με λοίμωξη του Covid» τόνισε ο κ. Γκέκας.

Στη Σουηδία, σύμφωνα με τον Έλληνα γιατρό, δεν υπάρχει lockdown. Υπάρχει σύσταση προς τον πληθυσμό και κάποιοι διαφορετικοί κοινωνικοί κανόνες από αυτούς που εφάρμοζαν πριν λίγο καιρό. Για παράδειγμα, απαγορεύεται σε νοσοκομειακούς γιατρούς να αλλάζουν νοσοκομεία, κάτι που ήταν σύνηθες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκέκας.

Δείτε όλα όσα είπε για τη διαχείριση της πανδημίας από τη Σουηδία: 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News