Κρήτη

28ο και 57ο δημοτικά σχολεία Ηρακλείου: Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι δάσκαλοι που υπεβλήθησαν σε τεστ

Η έκκληση του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: "Οι μαθητές που είναι σε καραντίνα πρέπει να διακόψουν και τις εξωσχολικές δραστηριότητες"

Αρνητικά στον κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ των εκπαιδευτικών που ανήκουν στο δυναμικό του 28ου και 57ου δημοτικών σχολείων Ηρακλείου όπου και εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης με αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής να ληφθεί η απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του το ΣΤ2 του 57ου, έως και τις 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου κ. Μπελαδάκη που μίλησε στο neakriti, και οι 5 εκπαιδευτικοί που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα , υποβλήθηκαν σε τεστ το οποίο και βγήκε αρνητικό . Σε περίπτωση που διαπιστωνόταν ότι υπήρχε θετικό κρούσμα σε δάσκαλο των συγκεκριμένων σχολείων, η απόφαση θα ήταν διαφορετική από εκείνη που ελήφθη.  

Επίσης ο κ. Μπελαδάκης συνέστησε να υπάρχει ψυχραιμία και όχι πανικός και πάνω απ’ όλα πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας από μικρούς και μεγάλους.

“Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και φοράμε τις μάσκες , κανόνες που ούτως ή άλλως τηρούνται στα σχολεία. Χρειάζεται ψυχραιμία ενώ δεν σας κρύβω ότι έχω ενοχληθεί από κάποιους γονείς  που περιμένοντας να πάρουν τα παιδιά τους από δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, μετά που χτυπούσε το κουδούνι για να σχολάσουν, δεν φοράνε μάσκα ή ακόμη και αν φοράνε, μόλις απομακρυνθούν από το σχολείο τις βγάζουν. Πρέπει όλοι να τηρούμε τους κανόνες για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία”.

Επίσης ο κ. Μπελαδάκης διευκρίνισε ότι στο ΣΤ1 του 47ο δημοτικού σχολείου, όπου έχει αναστείλει τη λειτουργία του, με μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος να είναι σε καραντίνα έως και τις 29 Οκτωβρίου, ο εκπαιδευτικός που εντοπίστηκε θετικός  στον ιό δεν ήρθε σε επαφή με άλλους εκπαιδευτικούς, ενώ κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε συγγενείς μαθητών στο δημοτικό σχολείο Ρογδιάς, Επισκοπής και 3ου  δημοτικού Γαζίου με τους μαθητές να παραμένουν σε προληπτική καραντίνα ενώ στα σχολεία έγιναν απολυμάνσεις.

Ο κ. Μπελαδάκης  τόνισε κατηγορηματικά ότι οι μαθητές που μπαίνουν σε καραντίνα θα πρέπει να διακόψουν οποιαδήποτε εξωσχολική δραστηριότητα ενώ στις περιπτώσεις τμημάτων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, θα τεθεί σε εφαρμογή η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επίσης ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού εντοπίστηκε και στο ειδικό δημοτικό σχολείο Ηρακλείου κωφών βαρήκοων, όπου και ελήφθη η απόφαση για αναστολή  λειτουργίας συνολικά του σχολείου έως και τις 29 Οκτωβρίου.

Τι ζητούν οι γονεις των σχολείων των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου

Στο μεταξύ να ελεγχθεί το σύνολο όλων των διδασκόντων των 28ου και 57ου  Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου μετά και τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, ζητούν μέσω επιστολής τους οι Σύλλογοι Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η λειτουργία της σχολικής μονάδας με φυσική παρουσία των μαθητών κρίνεται επισφαλής. Το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει συνυπάρξει με το σύνολο του διδακτικού προσωπικού σε κοινό χώρο εντός των ωρών διδασκαλίας.

 Κατ΄ επέκταση δεν θα έπρεπε να ελεγχθούν συγκεκριμένοι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά το σύνολο όλων των διδασκόντων» , προσθέτοντας ότι : «Οι διαδικασίες διαδικτυακής εκπαίδευσης έχουν ήδη προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τέτοιες περιπτώσεις  και θεωρούμε παράλογο να μην εφαρμοστούν για αυτό το μικρό διάστημα ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Υπενθυμίζεται και όπως έχει γίνει ήδη γνωστό  σε ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, το  συγκεκριμένο τμήμα , δηλαδή το  ΣΤ4 των σχολείων όπου και δίδασκε ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, έχει αναστείλει την λειτουργία του και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μόνο οι μαθητές του τμήματος ΣΤ4, θεωρούνται στενές επαφές και παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μέχρι και 29/10/2020, με στενή παρακολούθηση της υγείας τους και σταματώντας τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού για το νομό Ηρακλείου πρόκειται για τα εξής  σχολεία και τμήματα σχολείων:

-ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ - ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Αναστολή  λειτουργίας έως 29-10-2020

-57ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ2 – Αναστολή έως 29-10-2020

-2ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Β5 - Αναστολή έως 27-10-2020

 -47ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ1 - Αναστολή έως 29-10-2020.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια