Κρήτη

Σύλλογοι Γονέων 28ου & 57ου Δημοτικών Σχολείων: Επισφαλής η λειτουργία της σχολικής μονάδας

Αναλυτικά τι αναφέρεται σε επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων η οποία και αναρτήθηκε στο Facebook

Να ελεγχθεί το σύνολο όλων των διδασκόντων των 28 και 57 Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου μετά και τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, ζητούν μέσω επιστολής τους οι Σύλλογοι Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η λειτουργία της σχολικής μονάδας με φυσική παρουσία των μαθητών κρίνεται επισφαλής. Το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει συνυπάρξει με το σύνολο του διδακτικού προσωπικού σε κοινό χώρο εντός των ωρών διδασκαλίας.

 Κατ΄ επέκταση δεν θα έπρεπε να ελεγχθούν συγκεκριμένοι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά το σύνολο όλων των διδασκόντων».

Ενώ προσθέτουν ότι : «Οι διαδικασίες διαδικτυακής εκπαίδευσης έχουν ήδη προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τέτοιες περιπτώσεις  και θεωρούμε παράλογο να μην εφαρμοστούν για αυτό το μικρό διάστημα ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Υπενθυμίζεται και όπως έχει γίνει ήδη γνωστό  σε ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, το  συγκεκριμένο τμήμα , δηλαδή το  ΣΤ4 των σχολείων όπου και δίδασκε ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, έχει αναστείλει την λειτουργία του και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μόνο οι μαθητές του τμήματος ΣΤ4, θεωρούνται στενές επαφές και παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μέχρι και 29/10/2020, με στενή παρακολούθηση της υγείας τους και σταματώντας τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση απο το υπουργείο Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού για το νομό Ηρακλείου πρόκειται για τα εξής  σχολεία και τμήματα σχολείων:

-ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ - ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Αναστολή  λειτουργίας έως 29-10-2020

-57ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ2 – Αναστολή έως 29-10-2020

-2ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Β5 - Αναστολή έως 27-10-2020

-47ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ1 - Αναστολή έως 29-10-2020

 Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 28ου και 57ου  Δημοτικών Σχολείων 

"Αγαπητοί γονείς, πριν λίγο,

αποφασίστηκε να αποσταλεί η παρακάτω επιστολή στους αρμόδιους φορείς:

-Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

-Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

-Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

-Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Ηράκλειο, 18/10/2020

Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για  το οποίο  ενημερωθήκαμε και ανακοινώθηκε σήμερα 18/10/2020, στο σχολικό συγκρότημα των 28 και 57 Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου,

ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των αναφερόμενων σχολείων, μετά το πέρας της αποψινής έκτακτης συνέλευσης των ΔΣ,

εκφράζουμε την άποψη ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η λειτουργία της σχολικής μονάδας με φυσική παρουσία των μαθητών κρίνεται επισφαλής.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει συνυπάρξει με το σύνολο του διδακτικού προσωπικού σε κοινό χώρο εντός των ωρών διδασκαλίας.

 Κατ΄ επέκταση δεν θα έπρεπε να ελεγχθούν συγκεκριμένοι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ελεγχθεί το σύνολο όλων των διδασκόντων.

Οι διαδικασίες διαδικτυακής εκπαίδευσης έχουν ήδη προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τέτοιες περιπτώσεις  και θεωρούμε παράλογο να μην εφαρμοστούν για αυτό το μικρό διάστημα ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί ότι οι συστεγαζόμενες μονάδες των 28 και 57 Δημοτικών Σχολείων, ούτως ή άλλως στεγάζουν ένα αριθμητικό σύνολο μαθητών, που υπερβαίνει τις εκ κατασκευής προβλεπόμενες δυνατότητες της εγκατάστασης.

Εξ αρχής λοιπόν ο συνωστισμός και συγχρωτισμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος.

Υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός οικογενειών, οι οποίες αποτελούνται από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να τους προστατεύσουμε.

Ως γονείς είμαστε ανάστατοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή σας, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές.

Με εκτίμηση

Εκ των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων".

Αγαπητοί γονείς, πριν λίγο, αποφασίστηκε να αποσταλεί η παρακάτω επιστολή στους αρμόδιους φορείς: -Εθνικό Οργανισμό...

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 28ου & 57ου Δημοτικών Σχολείων στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΕΊΓΟΝ.... Αγαπητοί γονείς, Σύμφωνα με την γραπτή απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπελαδάκη, ...

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 28ου & 57ου Δημοτικών Σχολείων στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια