Κρήτη

Ζαχαράκη στην ΚΡΗΤΗ TV: Ποια η πιθανότερη ημερομηνία να ανοίξουν τα Δημοτικά – Αρχές Σεπτέμβρη η νέα σχολική χρονιά

«Τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι αλά καρτ», ανέφερε , μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Παιδείας

Με διαρρύθμιση χιαστί και με μάξιμουμ 15 άτομα σε κάθε αίθουσα θα ξεκινήσουν σήμερα τα μαθήματα, ενώ αντισηπτικά και όλος ο εξοπλισμός βρίσκονται στη θέση τους σε κάθε σχολείο, ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ενόψει της επανέναρξης της διά ζώσης διαδικασίας μαθήματος.

Για το μεγάλο θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τις κάμερες στις αίθουσες, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι υπήρξε διαβούλευση με την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. « Η τροπολογία πέρασε μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, όπως πανδημία ή φυσική καταστροφή. Τίποτε δεν την υποκαθιστά ή αντικαθιστά. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις. Τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι αλά καρτ», κατέληξε η κ. Ζαχαράκη, η οποία ερωτηθείσα αναφέρθηκε και στη νομοθετική ρύθμιση για δυνατότητα αλλαγής των συμβάσεων των καθαριστριών, λέγοντας ότι θα μεταφερθούν καθαρίστριες από τα δημοτικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα το παιδί θα μεταφέρεται σε ειδικό χώρο του σχολείου, θα ειδοποιείται ο ΕΟΔΥ και θα κλείνει το τμήμα.

 Αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι μετά τις 20 του τρέχοντος μήνα θα έχουν τις πρώτες ενδείξεις για το πότε θα ανοίξουν και κατόπιν προσεκτικής μελέτης των δεδομένων αφού θα έχουν λειτουργήσει τα πρώτα τμήματα 10 μέρες από σήμερα, θα αποφασίσουν ποτέ πιθανά να ανοίξουν τα υπόλοιπα σχολεία.

Προσθέσε επίσης ότι στην περίπτωση που ανοίξουν 1η Ιουνίου, θα υπάρξει πιθανότατα και επέκταση της σχολικής χρονιάς, ενώ το άνοιγμα των σχολείων από Σεπτέμβρη προβλέπεται στις αρχές του μήνα και όχι στις 11 όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, για τους βαθμούς του δεύτερου 4μήνου είπε πως είναι βαθμοί από την προφορική εξέταση και κατέληξε συστήνοντας «ψυχραιμία, καλή διάθεση και συνεργατικά να πάμε όλοι μαζί για επανάκτηση της μαθησιακής διαδικασίας» διά ζώσης στις αίθουσες!

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια