Κρητικιά στη Ν. Ζηλανδία περιγράφει τη ζωή εν μέσω κορωνοϊού

Κρήτη
Κρητικιά στη Ν. Ζηλανδία περιγράφει τη ζωή εν μέσω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλοί μετέφεραν οθόνες και καρέκλες από τη δουλειά στο σπίτι

Στα μέτρα που λήφθηκαν στη Νέα Ζηλανδία στη μάχη κατά του κορωνοϊού και στο πως κυλά η καθημερινότητα των πολιτών μέσα στο σπίτι, αναφέρθηκε η Κρητικιά κ. Κούλα Αντωνάκη, κάτοικος της περιοχής, στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι » με την Ιωάννα Μαλέσκου.

«Είμαστε τυχεροί.  Άμεσα, στις 28 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα.  Στις 21 Μαρτίου σημειώθηκαν 13 καταγεγραμμένα κρούσματα και μας ανέφεραν τα 4 στάδια με τις οδηγίες που πρέπει να προσέξουμε.  Δουλεύουμε από τα σπίτια μας.  Προσέχουμε την υγεία μας. Τηρούνται τα μέτρα από τους πολίτες, οι οποίοι προσαρμόστηκαν γρήγορα στα νέα δεδομένα. Το κράτος δίνει επιδότηση στους πολίτες και γίνονται μαζικά τεστ. Στην αρχή, δεν επιτρεπόταν να απομακρυνθούμε 2 χιλιόμετρα από το σπίτι μας, τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο 4.  Στη φάση αυτή, δεν μπορούμε να αγοράσουμε φαγητό απ΄ έξω (take away) , με εξαίρεση το φαγητό από τα σούπερ μάρκετ και έτσι μαγειρεύουμε στα σπίτια μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κούλα Αντωνάκη.

Μετέφεραν οθόνες και καρέκλες από τη δουλειά στο σπίτι

Αναφορικά με την εργασία από το σπίτι, η κ. Αντωνάκη περιέγραψε στην Ιωάννα Μαλέσκου, ότι μια βδομάδα πριν το lockdown, άρχισαν να δουλεύουν από τα σπίτια τους.  Ωστόσο υπήρξε δυσαρέσκεια από μερίδα εργαζομένων καθώς …αποχωρίστηκαν τις μεγάλες οθόνες υπολογιστή και τις άνετες καρέκλες στα γραφεία τους, κάτι που επισημάνθηκε στην εργοδοσία τους, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για τη μεταφορά οθονών και καρεκλών στις οικίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία ανέρχονται σε 1.239 ενώ έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News