Κατέρρευσε ο Έλληνας ναυτικός μετά από 129 μέρες «ομηρίας» στο Τζιμπουτί

Κρήτη
Κατέρρευσε ο Έλληνας ναυτικός μετά από 129 μέρες «ομηρίας» στο Τζιμπουτί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση'' λέει η κόρη του στην Κρήτη

Λίγο πριν συμπληρώσει τις 129 ημέρες «ομηρίας» σε κατασχεμένο πλοίο στο Τζιμπουτί, ο Έλληνας ναυτικός Γιώργος Μπουγιούκας δεν άντεξε άλλο και κατέρρευσε. Ο οργανισμός του ήταν εξασθενημένος από τις κακουχίες, τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στο πλοίο και τα προβλήματα υγείας που προϋπήρχαν γιγαντώθηκαν με φόντο πάντα την απέραντη μοναξιά, με αποτέλεσμα ο 74χρονος ναυτικός να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το διάστημα η κόρη του που κατοικεί στην Κρήτη αγωνιά για την πορεία της υγείας του.

Με συμπτώματα εμφράγματος ο 74χρονος

Όπως αναφέρει με έκδηλη την ανησυχία η κόρη του μιλώντας στο neakriti.gr: «ο πατέρας μου είχε έντονα συμπτώματα εμφράγματος, αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα υγείας και έχει σιτισθεί κανονικά μήνες, έτσι την προηγούμενη Τετάρτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί τον υποβάλλουν σε εξετάσεις και δίπλα του βρίσκεται μόνο η πρόξενος την οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την μεγάλη βοήθειά της. Ελπίζουμε ότι ο πατέρας μας όταν πάρει εξιτήριο, δεν θα επιστρέψει πλέον στο καράβι με δεδομένη την κατάσταση της υγείας του. Και δεν είναι ο μόνος με προβλήματα υγείας. Και ο Δημήτρης Φάλκος που βρίσκεται στο ίδιο πλοίο βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και έμεινε μόνος του πίσω… ».

«Καταρρέουμε κι εμείς…»

Οι ελληνικές αρχές κατέβαλαν προσπάθειες αλλά το αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού μόνο ένας υποπλοίαρχος κατάφερε να επιστρέψει από το Τζιμπουτί και την ανατολική Αφρική, στα πάτρια εδάφη και το υπόλοιπο πλήρωμα έμεινε "πίσω". Όλες αυτές τις δραματικές μέρες η οικογένεια του Γιώργου Μπουγιούκα έχει ψυχολογικά καταρρεύσει καθώς τα χέρια τους είναι «δεμένα» και δεν μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπό τους. Ο μόνος τρόπος να αγωνιστούν είναι μέσω του δικηγόρου ζητώντας την «απελευθέρωση» του δικού τους ανθρώπου. Όπως αναφέρει η κόρη του 74χρονου «νιώθουμε έντονη ανησυχία, έχουμε καταρρεύσει ψυχολογικά και η μητέρα μου είναι σε άσχημη κατάσταση. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο…».

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 4 μήνες οι ναυτικοί βρίσκονται σε πλοία που κατασχέθηκαν ανοιχτά του Τζιμπουτί στην ανατολική Αφρική. Η μεγάλη και οδυνηρή περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν τα δύο πλοία ακινητοποιήθηκαν στο σημείο καθώς κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί για οφειλές του πλοιοκτήτη.Τα πλοία αφέθηκαν στη μοίρα τους, και οι ναυτικοί είχαν την ίδια μοίρα, καθώς άρχισαν να ζουν υπό επικίνδυνες συνθήκες πάνω στο πλοίο - «φάντασμα», με την ελπίδα κάθε μέρα αν απομακρύνεται και περισσότερο. Η οργή ξεχειλίζει καθώς αναγκάστηκαν να περάσουν τις γιορτές μόνοι, με λιγοστά τρόφιμα, ελάχιστο νερό για να πλυθούν, και με τα προβλήματα υγείας να τους «πνίγουν»…

(στην κεντρική φωτογραφία ο Γιώργος Μπουγιούκας που νοσηλεύεται με ορό στο χέρι στο νοσοκομείο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News