Κρήτη

Οι πιο δύσκολες γιορτές για τον «όμηρο» ναυτικό - Ώρες αγωνίας για την κόρη του στην Κρήτη

"Χάθηκε" κάθε επικοινωνία με τον 74χρονο στο Τζιμπουτί

Χωρίς χαρά κυλούν οι γιορτές για την οικογένεια του Έλληνα ναυτικού Γιώργου Μπουργιούκα ενώ αγωνιά και η κόρη του στην Κρήτη που μετράει κάθε λεπτό που περνάει μακριά από τον πατέρα της χωρίς να γνωρίζει αν είναι καλά στην υγεία του. Το ακριβότερο δώρο που θα ήταν η επισατροφή του 74χρονου, δυστυχώς δεν ήρθε. Ο ναυτικός παραμένει 107 μέρες «εγκλωβισμένος» μαζί με άλλους Έλληνες ναυτικούς- μεταξύ των οποίων και ένας Κρητικός- σε πλοίο ανοιχτά του Τζιμπουτί το οποίο έχει κατασχεθεί.

Η καλή είδηση της επιστροφής , όχι μόνο δεν φαίνεται στον ορίζοντα ,αλλά και τώρα ένα νέο εμπόδιο ήρθε να «σβήσει» την ελπίδα της επικοινωνίας με τα δικά του πρόσωπα, αφού διεκόπη κάθε επαφή για τον 74χρονο ναυτικό.

Όπως τονίζει η κόρη του που μίλησε στο neakriti.gr «ανησυχούμε πολύ καθώς ήταν ήδη δύσκολη η κατάσταση και τώρα ''έκοψαν'' κάθε επικοινωνία με τον πατέρα μου. Απ' ότι ξέρουμε διαθέτουν κάρτες για τα κινητά, αλλά έχουν μπλοκάρει. Δεν ξέρουμε τι συνέβη και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με το θέμα. Επίσης οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης παραμένουν και τα τρόφιμα που διαθέτουν δεν επαρκούν».

Επέστρεψε μόνο ο υποπλοίαρχος

Μόνο ο υποπλοίαρχος του πλοίου επετράπη να αποχωρήσει και επέστρεψε σώος και αβλαβής στην πατρίδα του, αλλά για τους υπόλοιπους ναυτικούς δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αχτίδα ελπίδας ότι θα επιστρέψουν σύντομα στην αγκαλιά της οικογένειάς τους. Η οργή ξεχειλίζει καθώς αναγκάζονται να περάσουν τις γιορτές μόνοι, με λιγοστά τρόφιμα, ελάχιστο νερό για να πλυθούν, πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ενώ ζουν απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο…

3 μήνες «ομηρίας»

Υπενθυμίζεται ότι πάνω 3 μήνες οι ναυτικοί βρίσκονται σε πλοία που κατασχέθηκαν ανοιχτά του Τζιμπουτί στην ανατολική Αφρική. Η μεγάλη και οδυνηρή περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν τα δύο πλοία ακινητοποιήθηκαν στο σημείο καθώς κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί για οφειλές του πλοιοκτήτη.

Τα πλοία αφέθηκαν στη μοίρα τους, και οι ναυτικοί είχαν την ίδια μοίρα, καθώς άρχισαν να ζουν υπό επικίνδυνες συνθήκες πάνω στο πλοίο - «φάντασμα», με την ελπίδα κάθε μέρα αν απομακρύνεται και περισσότερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια